Příští týden počasí na našem území ovlivní frontální systémy, přičemž nejvýraznější bude fronta na začátku týdne. Krom srážek přinese zejména citelné ochlazení, i o více jak 10°C. Nastane tedy spíše podzimní počasí. Kolik myslíte, že nakonec spadne srážek? Pojďme hlasovat a společně koukat na modely, které nám dávají docela velkou šanci na zlepšení sucha.
Kolik srážek (mm) spadne?
Do 5 mm.
3 (13 %)
5-15 mm.
3 (13 %)
15-25 mm.
1 (4 %)
25-35 mm.
6 (25 %)
35-50 mm.
1 (4 %)
Více jak 50 mm.
10 (42 %)
Celkem hlasů: 24 Hlasování v anketě bylo ukončeno.
dawe Brzo? Mělo by se to vše začít odehrávat v neděli večer (což máte již necelé čtyři dny). Tahle situace je navíc třeba oproti bouřkám pravděpodobnější že alespoň z části vyjde. A do diskuze vás přeci nikdo nenutí ?.
NesQuiK To jo, ale vezmete kolikrat se za posledni roky stalo, ze by nejaky tyden opravdu treba proprsel, jak se casto s oblibou pise v mediich, jedno mozna dvakrat? Takze kdyby se tak jednou stalo, tak se na tom da hledat spise to pozitivni a pro jednou to vydrzet
No tak těch 100mm srážek je blbost a ještě k tomu na jihu Moravy Já chci max 2,3mm srážek ty by mě stačili. Třeba severozápad co srážky potřebuje dostane opět nejméně zatímco Slezsko a hlavně Morava celkově nejvíce Radši déšť do suchem zpustošených Čech
Sněžník Rozhodně s vámi souhlasím. Trefit moji oblast, Beskydy nebo jihovýchodní Moravu takové srážky, tak u nás zase budou hrozit povodně, protože už teď je u nás nasycení v řekách a v půdě docela vysoké. Tráva u nás roste, jak divá a vypadá svěžeji než v polovině nebo na konci dubna. 100 mm teďka potřebují hlavně v severozápadních Čechách a na Vysočině. Vůbec by mi tady u mě nevadilo, kdyby bylo září srážkově podnormální, protože výpar už není tak velký a po srpnu, který u nás připomínal malý monzun, tak by se sušší měsíc hodil.
Fstorm Klidně 100mm za 2h, vůbec by mi to nevadilo Jo, kdyby nám tu spadlo těch 80mm jako ve Zlíně, tak to by byla paráda, polovina by se vsákla, druhá polovina by aspoň trochu doplnila vysychající potoky a řeky. Ale takový optimista nejsem, i za 20mm bych byl rád, ale pokud opět nespadne ani kapka, situace už bude opravdu hodně špatná. A také poslední dobou tady čtu, že na SZ málo prší kvůli srážkovému stínu Krušných hor, ale ono ani v Krušných horách neprší. Tak by mě zajímalo, v jakém srážkovém stínu jsou Krušné hory
Storms Ty jo, dobrý point. Podsouvání stínu hor, když ani na nich pořádně neprší, to už je k zamyšlení. Dnes repete standardního formátu: fronta od Z, na Z sucho a vedro, od Prahy na V halda bouřek a ochlazení. Vzpomínám si na září 2016, kdy nám za 3 dny spadlo asi 115 mm, to bylo něco, ale prý se to stává jednou za sto let.
Jen ať prší.. taky nevěřím,že celý týden proprší to už se nestalo hoodně dlouho. Ani zataženo nebylo dýl jak 1 den v kuse.. takže kdyby bylo celý týden škaredě budu jen ráda..konečně se bude dát jít ven , na procházky atd....