Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Studená fronta přinese zpočátku místy slabý déšť a hlavně na hory ochlazení

Diskuse o počasí Srážky 2.-8.9.2019

40
# 03.09.2019, 09:12

dawe
Tvl vodnik, furt mokrej šos.. Nam asi sucho kveten-zari vynahradi mozna v zime..ze by nas cekal metr a pul snehu..? ?

77
# 03.09.2019, 09:45

Straky
je to možné:)

16
# 03.09.2019, 10:24

dawe: Nejhorší je, že ty nejsi nemocnej, ale už prostě takovej jsi:D
Že si někdo stěžuje na sucho z oblasti, kde kvůli nasycení půdy hrozí povodně... to už chce opravdu kuráž:D

40
# 03.09.2019, 10:27

dawe
Takhle ,,prochcany,, leta bejvaly driv na Sumave porad.. Je to pryc, casy i pocasy se meni..

35
# 03.09.2019, 10:39

casipo
A nová mapka to ještě více podtrhla (z toho severovýchodu vystupuje jen Opava).

# 03.09.2019, 10:43

Dneska se příjemně spalo, konečně :) krásně vyvětráno ... v noci se usínalo za příjemného deště .. a ráno byla dokonce zima, nicméně jsem stejně šel letně oděn :D

70
# 03.09.2019, 10:46

hellercz
JJ přééésně, venku je úplně báječně konečně ideální počasí..Taky jsem šla letně a nestačila jsem se divit v čem byli ostatní lidi.. co budou dělat v zimě nevím :D mikiny, svetry, bundy.. mazec :D

# 03.09.2019, 11:00

Lucina
Na druhou stranu se moc nedivím .. ono den předtím bylo 31°C :D a pak sotva 15°C a větrno .. to je šok :D a ráno 10°C.

70
# 03.09.2019, 11:02

hellercz
O víku bylo neskutečně, takové vedro nebylo ani když bylo 35.. bylo nechutně.
Teď jsem naprosto spokojená je prostě úúžasně a už se těším po práci na dlouhou procházku.

77
# 03.09.2019, 11:10

casipo
v červnu a z velké časti i v červenci jsme zase na tom byli skoro nejhůře my,ale tak nebudeme se hádat.Já jsem spokojený a vo tom to je.

306
# 03.09.2019, 11:24

dawe
Gratuluju, já na takové vynahrazení čekám 5 let, v Čechách kdesi tam v Poohří a Polabí to mají teprve druhej rok, mrkněte co to udělalo se smrkovými porosty na jihu Vysočiny tady hned vedle na Dačicku, nezůstal ani jediný vzrostlý smrk, Třebíčsko už bylo postižené mnohem dříve, výsledkem je úplný rozklad ekosystému, zemědělci se navíc jak tak koukám po okolí vůbec nepoučili, po dobrém a dobrovolně to rozhodně nepůjde, jsem pro radikální řešení, pač na kecy není čas, jestli vás to nezajímá, tak v pořádku, ale nesmíte mít děti a nejlépe můžete nadobro odejít, ať nečerpáte zdroje, je to ostré, ale nutné, od politiků nebo zastupitelů se takové upřímnosti rozhodně nedočkáte.

77
# 03.09.2019, 11:35

Yurri
díky,však ono se to zase jednou otočí a budeme sušit zase my,i Vy se určitě dočkáte deštivějších měsíců.To že je ale velké sucho i na části Vysočiny tak je fakt už síla.Ale z části za to jak to tu vypadá z naší krajinou můžou ti naší slavní čeští zemědelci(čest vyjímkám).Já bych je hnal,a ještě mají tu drzost pořád žádat o dotace,těm co blbě hospodaří a že jich u nás je,bych nedal ani korunu!A jinak si představte,že jedno malé dítko mám:)

40
# 03.09.2019, 11:56

Yurri
Dacicko a Trebicsko je katastrofa, byl jsem tam loni i letos.. Zemedelci a lesnici. Zbavili krajinu, lesy schopnosti udrzet si vodu. Sucho ruku v ruce s kurovcem to tam zdecimovaly k neuvereni..
dawe
Znam jednu velkou vyjimku, sedlak, kterej uz leta hospodari pod Milesovkou na suchem sz Cech.. Kamarad. Vraci tam krajine schopnost zadrzovat vodu a ukazuje vsem, ze to jde..

306
# 03.09.2019, 12:12

Straky
Osobně bych jim dal za úkol návrat do původního stavu, aby krajina zase zadržovala opět vodu, práce tak na 50 let zajištěna, posílám odkaz borce, kterej to umí za pusu, ne všude to tak půjde, ale proto ta delší doba na realizaci, když to nechcete nebo neumíte = okamžitá výpověď, vzhledem ke změně klimatu to bude i tak velmi náročné, hodně toho z nové výsadby zkape.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/krizek-sucho.A1...

77
# 03.09.2019, 12:50

Straky
čest vyjímkám,bohužel jich mnoho zatím u nás není.Jak vidím,jak zemedělci u nás hospodaří s půdou,dělají co se jim zlíbí tak se mi dělá zle.Vím o čem mluvím,vystudoval sem zemědělku.

77
# 03.09.2019, 12:51

Jinak ČHMU předpovídá nějaký ten déšť pro východ teď v pátek a v sobotu,GFS nám nic nedává na tyto 2 dny.Tentokráte to nebude vadit,když to ČHMU nevyjde:)

# 03.09.2019, 14:27

Tak nakonec to dopadlo výborně:D:D
V neděli u:D:D nás nespadla ani kapka a bouřky se nám vyhnuli takže to dopadlo mizerně:!!:
Včera však nakonec přišel v 10:45 déšť který postupně zesílil NS velmi intenzivní a přinesl nám 45mm srážek za 140 minut!!! Což způsobilo aquaplaning a zatopení níže položených míst. Déšť způsobil i problémy v MHD, protože ta kvůli zaplavení silnic vodou a výhybek tramvaji nabírala zpoždění v řádech desítek minut. Za mě prostě spokojenost:D
Za celé období 52mm srážek takže máme srážky za září během dvou dnů.
Čechy mě zabíjí

18
# 03.09.2019, 15:02

Sněžník
Už by bylo na čase, aby něco takového přišlo i na západ Čech. Ale aspoň se nám ochladilo, ráno klesla teplota na 3°C :D

422
# 03.09.2019, 15:17

Přidávám se, je to pohoda před hodinou jsem se natahnul na zahradě na lehátko.... a usnul jsem jak špalek, to by se mi před týdnem fakt nepodařilo..namoknuto máme i u nás, uvidíme čím nás překvapí podzim a čím nás dorazí zima,,:) Jinak ráno 9 nad nulou teď 22,3.. což je paráda..

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.