logitech
Já myslím že spíš vyhraje ta teplejší varianta GFS podle nejnovějšího výstupu počítá spíše teploty nad nulou a srážky budou hlavně ve středu ale obávám se že spíše půjde o déšť ale ještě to neni moc pravděpodobní nejmíň 3× se to ještě změní
Diskuse o počasí Zima od 19.11.2018
...tak koukám, že se tady zase jedou pecičky ...už se tady zase ochlazovalo na brutální mrazy a to tu i jistí experti psali 9.11. cituji "ta teplá sr--čka asi opravdu nikdy nekončí. Ve výhledu na 14 není nic jiného než blokující TV." ...je listopad takže každá zimní návštěva je vzácností a musí se oslavit...konečně jsou normální teploty a já doufám, že aspoň kolem vánoc to půjde na lyže..
...ten pytel studenýho vzduchu, co se příští týden nahromadí nad východní evropou tady nikdy neznamenala teplý počasí...třeba to tentokrát prorazí vítr z afriky ale moc tomu nevěřím..
Tak situace se vyvíjí vselijak a nic neni jiste. Pojdme si uzit to, ze se konečně neco deje a muzeme doufat v lepsi zítřky a ne resit kazdy vystup modelu, stejne se to jeste desetkrat zmeni a ve hre je obrovske mnozstvi variant. Dulezity ale podle me je, ze zadna z nich neni uplne spatna
sněhomagorBylo by divné, kdybyste jako sněhomagor věřil, že vítr z Afriky prorazí, to by byla doslova kuriozita.Na to budu raději věřit já..
radek4545
Ano, ten studený vzduch se k nám více či méně dostane, celodenní mrazy jsou pak jistotou, naštěstí to nyní GFS zmírnil na snesitelných min. -8 a max. -4, i tak je to darda, bohužel slibované sněžení se zřejmě nekoná, aspoň můžu dělat nějaké práce na zahradě určené do suchých mrazů, z hlediska sucha jsou holomrazy každopádně nejhorší možná varianta, vlhkost ve veškeré mladé výsadbě mám ale pod kontrolou.
Tak Praha Libuš dnešní minimum -4° to žádný model nedával. Ano zima se nezadržitelně blíží a příští týden to budou první sněhové vločky.
Já beru jako začátek zimy 1.12. což je meteorologické rozdělení ročních období. Zima je prosinec, leden a únor. Navíc příští týden hrozí i v Praze celodenní mrazy, to je pro mě dostatečně zimní.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.