Diskuse o počasí Konec babího léta a výrazné ochlazení od 22.10.2018
Masakr. Rano 5stupnu , pres den 10 stupnu. Nyni za cca 45minut +8stupnu. Tak to je mazec.
http://www.in...e=vaclavovice
Takze dnes v budapesti 90rocny rekord. 24.5 stupna. Ale,....... Teda pred 90 rokmi rovnako teplo ako teraz. A pozor! O rok na to-41,0 °C, Vígľaš - časť Pstruša, 11.2.1929
Najnižšia nameraná teplota v Bratislave -36 °C, Devínska Nová Ves, 11.2.1929 co poviete? Hurbanovo teraz o 21.00. 19.8C
Stále tu máme jenom 7,5 stupně. Všude jinde je už více
Opava má nějaké chybný měření, i když možné je všechno ale na takovou pidi vzdálenost...na té stanici v Opavě kde je 20 se oteplilo tak výrazně během necelé 1,5 hodiny, což by mohlo chvíli trvat než to dorazí na opačnou stranu, ale i tak je to divný, je to strašně malá vzdálenost...
OSTRAVA
v 18h dnes bylo +8 st., v 19h najednou +18 st. a nyní k +21 st.
kdo zná film Rumburak a scénu s teploměrem.... tehdy pohádka, nyní realita
víc nelze co dodat
počasí zešílelo
---------------------------
nedalo mi to a telefonoval jsem známému meteorologovi - ten mi řekl velký a pro mne nový poznatek
ty meteorologické povětrnostní situace posl.doby co jsou u nás se občas vyskytly i jindy v historii -jenom nebyly natlačeny do jednoho roku a hlavně (i když se jednalo o stejné situace) nepřinášely tak teplý vzduch...
např. loni SZ situace přinášela teploty +3 až +8 st., v roce 1984 SZ přinášel -1 až +4 st.
podzimní JV v roce 1979 přinesl také prudké oteplení -ale maxima nepřekročili +19 st., teď hrozí na V a JV tropické noci
pokud padne tropická noc na přelomu 10/11 - jedná se o šílenou anomálii
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.