Diskuse o počasí Konec babího léta a výrazné ochlazení od 22.10.2018
Déšt přechází ve sněžení.To jsem opravdu nečekal.
Noc na zítra by měly být minimální teploty díky větru+velmi teplému vzduchu z JV na konec října extrémně vysoké, budou i místa, kde se bude v noci i oteplovat a minima mohou být i 14-15, což je myslím i na hraně rekordu pro celý říjen.
Na JV Moravy jsou místa, kde bylo už velmi teplo tuto noc a dnešní den to nezmění, takže by se tam mohlo pohybovat místy denní minimum 14-15 stupňů. 29. 10. neuvěřitelná teplota.
EDIT: http://www.in...tanice=brumov
Tady by mohlo zůstat celý den i noc nad 16
Yurri
V listopadu má být 6 stupňů, ne 16, takže já beru těch 6 a 16 nechci, protože 16 znamená sucho a silný vítr a toto nepotřebujeme. Včerejších asi 19 mm srážek u nás bylo fajn, ale chybí dalších 200 mm jen za tento rok a kde jsou deficity z minulých let. Ten, kdo má zahradu nebo polnosti opravdu chce počasí odpovídající ročnímu období v této oblasti a ne počasí odpovídající Řecku nebo Španělsku.
Yurri
Kdo je podle Vás normální člověk? Inteligentní, ohleduplný a na veřejnosti slušný, který má rád chladno nebo nějaký hajzlík, který dělá venku kravál a otravuje a proto chce 20 celý rok? No nevím. Už je fakt unavující to věčné provolávání slávy a pění ód na léto a teplo, lidi už přestali být objektivní a soudní. Přesně jak píše pan Hody. 6°C v listopadu je zcela běžné, nebo chcete-li normální, 16 tedy rozhodně ne a to ani koncem října. Normál je teď 4 v noci a 12 maximum. Hlavně jsou třeba srážky. I po včerejšku mám 20 mm, což je půlka měsíčního úhrn, tedy výrazně podnormální úhrn a dalšího už nic nebude.
Jinak je stále krásně podzimně.
dawe
Na to, že si již dneska měl být nejteplejší místo Evropy, tě nějak deklasujeme na jihu Moravy od večera s těmi teplotami... Opět Ti to chlapečku nevyšlo a ani tentokrát si nebyl nejteplejší.
My dneska krásných 20 stupnů a je krásně vidět jak to oteplení se sune do ČR velmi pomalu, dle teplotní mapy.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.