jack Gratuluji, o tom si už kolik let nechávám zdát, žádné loňské derecho ani letos žádná bouřka přes 25mm. Mrkněte ale třeba na stanici Dřevohostice nedaleko Bystřice pod Hostýnem, tam mají přes 88mm, tak to je paráda. Tam bych měl z další bouřky skoro strach:-)
Yurri Těch 50 bylo postupně ranní bouřka cca 9 mm + něco přes den,nejsilnější déšť byl večer kolem 6 to dalo cca 15 mm,večer v 10 jsem měl 38 mm a do rána napršelo dalších 12 mm což dělá 50 mm
doufám,že tu přestanou si stěžovat lidé z Čech a Jižní a Střední Moravy jaké tam mají sucho,je spousta míst tam, kde napršelo přes 100mm srážek a to další vlna lijáků tam ještě dorazí,v tomoto kontextu začínáme na tom být nejhůře my,to je prostě fakt!
Dawe Jsou daleko sušší místa než vaše u vás přes léto pršelo pravidelně,co takový Ustecký,Plzeňský,Karlovarský kraj a třeba taky Polabí kde těch srážek bylo taky minimum
jack ano to souhlasím,ale jak jsem psal obyvatelé jižních Čech,Jižní a střední Moravy si už vůbec nemůžou stěžovat,právě naopak!A to další vydatné srážky tam ještě přijdou dnes večer a zítra.Jinak jako koukám krajní SV bude mít teploty nad 25st pořád,minimálně do polovičky září!
dawe Dawe, lidí ti to tu popisují několikrát denně, jaký je stav v jednotlivých krajích a ty si meleš stále svou. U mě napršelo 11mm, to opravdu není vydatná zálivka, o zbytku Ústeckého kraje ani nemluvím.
dawe Na většině Čech doopravdy toho moc nenapršelo. Na západě napršelo max. 10-15 mm, Na východě Čech to je o něco lepší. Tam napršelo nějakých 15-30 mm (U nás napršelo 25 mm), což je jakžtakž OK, ale prostě stále na Vás nemáme (Zase Vám tam napršelo asi dalších 20-30 mm!)
Hmm tak zázraky jsem nečekal, ale takovou budu zase taky ne.. Nebýt pátečního deště tak jsme na nule. Když si dáte 24 sumu tak máme nejmíň z celé ČR a to tady je v platnosti výstraha. Aladin absolutně mimo i Norové atd. Uvidíme co dneska, ale žádná slava to asi nebude.
Shark26 ano včera jsem u nás nic nečekal,ale ode dneška tu doopravdy u nás žádné srážky už nebudou.A teploty opět nejvyšší z celé rebubliky u nás v následujích dnech či týdnech.
A modely už to trochu mění, úterý už budou srážky spíše v Rakousku a v pásu zasáhnou jih JČech, nakonec bude pro nás jediná šance v noci a k ránu a bude asi po všem, snad z toho dalších 20mm vytřískáme, bez bouřky to bude ovšem nic moc.
Z té super vlny a vydatných srážek (od pátku) máme 3,5 mm! Suverénně nejmíň z celé země. I když to jde od JV, tak je krásně vidět, jak se to před horami zvláštně rozpadá a zeslabuje, ač by to mělo být naopak. Prostě vyschlá zem způsobuje zeslabení srážek a nedostatek srážek způsobuje suchou zem a pořád dokola. Na ráno nám bylo předpovídáno až 7 nebo 8 mm a realita je ani ne poloviční. Východ už si na sucho stěžovat nemůže, o takových srážkách si mohu nechat jen zdát. Poslední úhrn přes 10 mm jsme měli 12.6.! od té doby sem tam cmrnd, tak co se to děje?
U nás napršelo v pátek 8.5 mm v sobotu 26.5 a dnes zatím 6 mm což je 41 mm ale jsou rozdělený ty úhrny třeba na Šumavě 80 mm od pátka Budějovice kolem 25 mm Tábor a okolí 13 mm . Na Šumavě a především na V se výrazně zmírnilo sucho http://portal...ituace/sucho#
Asi jsme v nějakém lepším pásu,na budějovicku opravdu oproti ostatním víc naprší.I teď stále mrholí,občas přejde v drobný déšť.Ale Dawe,věř že sucho je i tady.