Frantis95 Třeba Aladin je naprosto mimo. Předpovídal, že srážkové pásmo bude postupovat do Čech, což se neděje, takže zřejmě v noci nespadne nic a zítra bouřky opět jen na východě. Tady bude moc zima na nějakou konvekci a zase utřeme. A co bude v pondělí nemá cenu řešit jelikož se to ještě 150x změní.
Táborsko zatím 12 mm od rána nespadla ani kapka, takže a těmi 40 mm jsem to asi hodně přehnal...
frenki12 Trochu mě ten systém dostal. Celou dobu míří k S až Sv, ale ve chvíli, kdy se přibližovaly srážky k nám, tak se začal najednou stáčet k severozápadu. Do rána budete mít víc srážek než já a možná i Dawe.
Vypada to, ze konecne poradny srazky prisly, uz bylo na case. To je jak ve stredomori skutecne, v zari zacne prset. Na radaru se to krasne od JJV ted vali na Moravu.
Je možné že by se opakovala situace z loňska nebo předloňska kdy po horkém létu k nám chodily září-říjen TN z jihu díky hodně teplým mořím. Mohlo by celé září propršet že nám nakonec bude z toho deště blbě povodí moc intenzivních srážek nezvládnou.
Samik No pokud se budou v Beskydech vyskytovat intenzivní deště, tak zde by opravdu mohli být i slabší povodně, protože oproti ostatním místům v republice, zde velice intenzivně pršelo v červenci a to mezi 150 až 200 mm. Co se týče tématu, tak 50 mm nejspíše bude brzy překročeno na jižní Moravě. Nyní jsou zde úhrny srážek od dnešní 4 ranní mezi 30-45 mm. A 50 mm hranice již byla překročena jižně od Přerova.
Tady na Podřipsku budeme rádi v součtu i za 10 mm. Nikdy tady nenastala taková situace, že by byly srážky najednou zesíleny bouřkou jako teď na Moravě či vloni v srpnu v jižních Čechách. Moraváci si na sucho už moci stěžovat nebudou.
Tak víte kolik bylo u nás za večer a noc, pouhých 1,9mm, všechny srážky se rozpadly, nebýt včerejší ranní vlny, tak jsme úplně na suchu, v součtu nedáme ani 20mm, Dukovany skoro 2x tolik a třeba moje oblíbené JV Slovácko - Uh. Brod 3x tolik, přitom tam to jít vůbec nemělo, všechny modely k ničemu, sucho naprosto neohroženo.