Dnes snad pršet bude.Včera ve Strakonicí celý den mrholilo,jen na noc jako v patek slušne napršelo,celkem za 2 dny 36mm. Tech 120mm pro jih a JZ mají co dohánět.JV,V a SV mají 2x tolik(od 60mm)
space Tak to jste natom krásně proti nám u Tábora s upocenýma 13 mm, hůř je natom snad už jen SZ Čech. Celkově to tady vypadá jako kdybysme vůbec nepatřili do JČ kraje.
dawe Já zas nechci, aby si stěžovali lidé z jihu a východu republiky, mají tam vydatné deště a bouřky, někde už spadlo přes 100mm, ale tady u nás sotva 5mm a to opravdu není moc a to sucho je tu stále!
Ale prosím tě, ty jediný letos o suchu prakticky nevíš, zato zbylých 90% republiky může mluvit o extrémním suchu. U tebe prselo průměrně a východ republiky byl jediný jaks taks zality. Tak tu přestaň říkat blbosti ano
Zdenál07 My máme od včera 17,9mm, ten pás v noci nás obešel severně, to, co jde z Rakouska jde pro změnu moc jižně a do JČech, zbytek je zatím velmi slabý, mnohem zajímavější je opět V a SV Moravy, to už snad není možné.
dawe Ještě tady hodláš tvrdit, že ti v Těšíně nic nespadne? Podívej co tam teď máš, o tom si třeba západ Čech může nechat jen zdát. Ty tvoje kecy, s tím že u tebe nebude pršet, že u tebe bude furt teplo, že je u tebe největší sucho už mi pěkně lezou na nervy (a asi nejsem jedinej). Stojí ti za to se tady pořád zviditelňovat ubrečenými příspěvky, i když je tvoje oblast nejvlhčí a oproti JM a Polabí i o dost chladnější? Skoro vždy zde píšeš, že z fronty ostrouháte nejvíce z celé republiky, psal si to i před touto. Jak je tedy možné, že má krajní východ ČR a Beskydy z léta nejmenší deficit srážek a nyní parádní bouřky? Tu tvojí aroganci a drzost nepochopím. A prosím, neodpověz mi na tento příspěk větou, že když vyjde nový GFS, tak na tom budete v půlce září nejhůře, zkus vymyslet něco jiného, to už je trapný.
dawe Omluvu beru, podle radaru by do Těšína to nejlepší mělo teprve dorazit, radar ale možná kecá. Blesková aktivita podle detekce na září fakt šílená, to v ČR nebylo snad ani v létě.
Popravdě, to co přišlo včera večer jsem vůbec nečekal. Lilo jak z konve, nefoukalo vůbec a po obloze lítalo tolik blesků, co jsem neviděl za celý rok. Pak kolem půlnoci dorazila druhá, menší (ale taky intenzivní) vlna. Dokonce se i 2x rozezněly sirény.