Myslím, že výstraha byla trochu přehnaná. Přes 110 km/h jsou nárazy větru jen ojedinělé (aktuálně je třeba nehlásí žádná stanice v polohách pod 600 m). Bylo zbytečné ji asi vydávat pro všechny kraje - Jihočeský nebo Plzeňský kraj nemá mimo hory nárazy ani přes 100 km/h. Na orkán Kyrill tahle situace naštěstí opravdu zdaleka nemá. Škod je ovšem i tak hodně.
Diskuse o počasí Extrémně silný vítr 29.10.2017
Petr12
Obávám se že přehnaná nebyla, už dva mrtvý, a z toho jeden u nás na Třebíčsku: Dvě oběti na životech už má řádění větru, u Starče na Třebíčsku zemřela žena, na niž spadl strom a podobně zemřel i muž v Jičíně.
http://www.no...l-kostel.html
Petr12
Jo to si jen myslet mužete protože ale berte na vědomí že profi meteostanice chmi často neejsou umístěny přímo na tahu větru ..... Já bydlím u nymburka a ted odpoledne jsem na poli naměřil náraz 38 ms anebo pro nemeterology 137 kmh na to že jsme 180mnm tak dost slušný takže bacha než něco vypustíte z úst .....
Tak tady začíná vítr pomalu, ale jistě slábnout, nakonec to šlo ve dvou vlnách. První okolo 8:30 ráno, s max. nárazem 101 km/h. Druhá mezi 11-12 hodinou, s max. nárazem 105 km/h. Na to jak byl vítr intenzivní jsou škody docela malé, u nás žádné. V okolí jsem ale viděl 2 zlomené smrky a pár menších zlomených větví.
radek4545
http://www.we...YP=__&SEITE=0
no sněžka má nějaké výpadky měření nárazů tak alespon průměrná rychlost od poláků.
Nekterym stale nedochazi ze stanice CHMI nejsou vsude, takze to co ukazuji je pouze lokalni a o nekolik kilometru vedle muze byt sila vetru podstatne jina. Kdo je na navetrnych stranach tak by mohl vypravet... Kdo se diva pouze na stanice a predpovedi CHMI tak v klidu proziva nedelni siestu podle toho co ukazuji.
U me stanice na rozlamanem anemometru bez jedne lopatky byl nejvetsi naraz 16,8m/s. Skoda ze to neprezil Jsme v nizine na rovince v rodinnem domku na stredu Moravy, pokud nepocitam ze mi uletel solarni panel, padaji vetve a stromy po obci, hasici neustale jezdi, tak se taky ve skutecnosti nic nestalo..... pouze nekdo dal vystrahu na web.
Zalezi na uhlu pohledu, umisteni meteostanic a na miste pobytu kazdeho cloveka jaky ma pocit.
Samik
přesně jak píšeš a nejvíc mě tady štve nějakej moderátor v klídku z pohodlí domova si píše aniž by se nějak obtěžoval porozhlídnot okolo sebe že výstraha bylla na prd a že nížiny nedaly ani 100kmh potom nechápu jak takovej člověk vubec může něco moderovat na diskuzním foru o počasí když by spíš měly být moderovány jeho slabomyslné myšlenky tak to prostě bohužel je lidi nesedte za pc v teple domova a pokud je meterologie vaším koníčkem bežte si to změřit ven a nenechte se zvyklat mylnými informacemi nějakýho moderátora kterýho možná to počasí ani až tak nebaví a sám o tom neví nebo si to nepřipouští ,,,,,....
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.