Diskuse o počasí Mrazivé počasí na konci roku
Prady
Nejdou vidět hvězdy .U nás musí být taky zataženo nízkou oblačností nebo že by ještě frontální? těžko říct protože ještě trochu sněží ale slabě teplota je jen na -5°C apokud se oblačnost neprotrhá bude tak celou noc a tím pádem žádny extrémní mráz nebude ovšem muže se to urychleně změnit , no k těm srážkám pro čechy na čtvrtek co předpoovídá aladin z toho rozhodně nic nečekejte ,poslední výstup GFS je zase k ničemu
zatim ještě skorojasno ale od SV se sem zvolna nasouvá nízká oblačnost ale to je stejně jedno protože tu začal foukat vítr v maximech 5 m/s takže se neochlazuje, zatim min na zdejší stanici chmu bylo jen pod -14°C přízemní pod -17°C, a na rybníkách už se tu bruslí minimálně 14 dní
radek
Ono z toho právě výslovně drama není, ty srážky jsou vždy slabé. Nízká oblačnost=žádné výrazné srážky a v noci žádné velké mrazy. No ale tady ani ty slabé nevypadávají. A nejhorší varianta: přes den slunečno-při vyšší teplotě slunce rozpouští sníh a večer "poklop" z nízké oblačnosti a teplota téměř stejná.
tom791
Já doufám, že se to začne do půlnoci rozpouštět, protože to tak je v modelové předpovědi, ale člověk nikdy nevím...jestli se to kolem půlnoci rozpustí tak to klidně na těch -20°C do rána stačí spadnout...pak by to šlo už rychle, ale ted je to fakt slabota...necelých -7°C
tom791
Kdyz se zajimam o pocasi, tak vim ze z nizke oblacnosti vypadavaji vzdy slabe srazky(jak uz jsi rekl), ale nejak pred 2 lety jak jsem byl u babi ve slatine (kousek od bilovce, noveho jicina a opavska) tak se stalo neco divneho.....byli jsme v TV a zadna fronta nas neovlivnovala, ale byla nizka oblacnost..oz je logicke. A z te nizke oblacnosti zaclo celkem dost chumelit, z za tech asi 48 hodin stihlo napadnout 15 cm snehu...cucel jsem ja buk..dodneska si to nedokazu vysvetlit ( na radaru nic nebylo, protoze to byla nizka oblacnost) a v pocasi uvadeli do 1 cm( pri te nizke oblacnosti...tak je to vubec mozne? je pravda ze tam je to bohate na srazky ale ze by to melo i tak vliv?
Dandy
Chtělo by to přené datum. Nebo je tím před dvěma roky myšleno 28.12.2008? To mi ale sedí-28.12.2008 byla místy na SV nízká oblačnost a stejně tak 29.12.08.
To souhlasí, srážky do 1cm a v předpovědi bylo ojediněle sněžení. (z té nízké oblačnosti)
Opravdu to bylo v tomto období? Já věřím, ale spíše si tedy nedokážu vysvětlit těch 15cm za 2dny. Ještě by se dalo pochopit při trvalém slabém sněžení z NO třeba 5cm za den...
Z historie: Šerák 28.12.2008 URL a nebo Ostrava-Mošnov v ten den: URL-tam srážky vůbec žádné.
tom791
jo bylo to pred 2 lety nejak 28.12.2008..no 15 cm mozna prehanim, ale 10cm tam za ty 2 dny napadlo urcite..no jak rikam nedokazal jsem si to vysvetlit, toto jsem uvidel poprve. A nebyly to zrovna nejake male vlocky...padaly i centimetrove a nebylo jich malo..tehdy tam byla i zvlastni obloha nekdy seda coz je obvykle...ale i do cervena nebo fialova..bylo to velmi zvlastni..na radaru nic a jen z nike oblacnost to sypalo. Nevim co se tehdy stalo ale vim co jsem videl
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.