Prady
tak jak na to koukam tak východní čechy už začínají pomalu předhánět Prahu tu už máme 20 cm takže je to zatím vyrovnané ale na Štědrý den tu bylo pouze kolem 5 cm a místama už i nesouvislá sněhová pokrývka
Diskuse o počasí Mrazivé počasí na konci roku
jirka3
Tak je to aspoň vyrovnané my už si měsíc užíváme sněhovou pokrývku vyšší než 15cm...maximum bylo 35-40...každopádně sme ale pořád trochu ve výhodě, protože vám ten čerstvej sníh ještě dos sedne, jenž nám už nemá co sedat, mámet tu 15cm zmrzlýho základu jako šutr a ten už se ani nemá jak zmenšit, takže až zase přijde obleva tak vám to odtaje rychlejš než nám
radek
Tak ono to víceméně vyšlo ne? vám předpovídali cca 5mm srážek takže 10cm...nám předpovídali prdlajs a taky prdlajs napadlo- 1 až 2cm
radek
Podle GFS by u nás mělo být až -22°C ve 2 metrech, uvidíme, já myslim, že dneska a zítra v noci bude pekelnej mráz a to novo roční oteplení? Tak jestli se na Nový rok oteplí na -3°C až 0°C tak to bude pohoda jinak na silvestra a 2.1. maj být přes den teploty regulerně pod nulou, takže obleva nebude, jen přechodné oteplení, které možná přinese nějaké srážky
Prady
GFS zpočátku předpovídal hodně srážek na víkend a silvestra ale jenom dneska ráno už se to nějak zvrtlo a zase nic rapidně ubral přitom včera to byl ještě pěkný pohled a dneska se ani na to dívat nemužu všecho to posunul více na východ evropy ty srážky a před čr to zeslabuje pokud se ale podaří tak by mohlo napadnout přinejlepším kolem 10 cm a já doufám že nám zase do česka přidá více
Snad doufám ,ale už ty poslední 2 byly o ničem a pokud by se to najednou zpamatovalo to by byl zázrak jelikož k nám zasahuje oblast vyššího tlaku vzduchu která všechny fronty ničí aproto se nad námi rozpadají smula ale zas předpovídá větší zimu ty mrazy mohou trhat rekordy!
Ale jsme rád že nám dnes něco napadlo je to hned hezčí pohled z okna než na ty pouhé 2 cm co byly ráno
ted tu leží konečně 10 cm a já jsem ani tolik nečekal sice bude třeba počítat s tím že nasledující 2 nebo 3 dny budou jasné a při slunečním svítu muže něco odtát anebo se vypařit takže kdyby tu zustalo těch 7cm tak je to pořad bílo a Nový rok se Silvestrem bude konečně bíly snad teda ještě přijde nějaké sněžení
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.