Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Přechodně beze srážek, v noci na zítřek dorazí studená fronta

Diskuse o počasí Mrazivé počasí na konci roku

# 30.12.2010, 22:14

z toho nemecka to k nam jde docela rychle ale moc z toho nezbyde skoda

828
# 30.12.2010, 22:27

Ty srážky v Německu ale nic moc-vůbec. A je vidět, že se rozpadají.:!!:

72
# 30.12.2010, 22:50

No zatím to vypadá na nic zajímavého ale kdoví co se ještě muže zformovat člověk nikdy neví co z toho vznikne zatím to tedy vypadá na slabé přehánky to co tam je ale nevím jestli z toho vubec co příjde tady do čr

72
# 31.12.2010, 09:44

Nejsilnější sněžení je pozorováno na severovýchodní hranici s polskem v moravskoslezském kraji pás srážek postupuje rychle k jihovýchodu až východu

156
# 31.12.2010, 11:27

Zde se zatáhlo, je stále ještě chladno (-8,1°C), ráno spadlo jen pár vloček, pomalu se ale otepluje a sněžení snad dorazí i sem.:)

72
# 31.12.2010, 11:37

Nový GFS rýsuje oteplení ke konci příštího týdne a nebude asi jen přechodné zřejmě výrazná teplá fronta příjde od západu a tak bude tepleji dříve prozatím v čechách prozatím davá +3°C v německu už ale i více a podle mě bude přidávat a po přechodu fronty zřejmě už na celém uzemí bude panovat obleva zatím to tak aspon vypadá i u ostatních modelů ale morava by měla být ještě chladnější uvidíme jak se to bude vyvíjet třeba to bude rozhraní kdoví a moravu by to ohrozit ani nemuselo ale je zde už vidět že bude proudit do střed. evropy teplejší oceánský vzduch to znamená že se dočká celá naše republika bohužel takže už se tomu budeme těžko vyhýbat :!!: :!!: :)

72
# 31.12.2010, 12:08

Pavell
BUDU MUSET ZKLAMAT VŠECHNY PŘÍZNIVCE POZOROVNÁNÍ ZATMĚNÍ SLUNCE BOHUŽEL POČASÍ TO ZŘEJMĚ NEDOVOLÍ, ZATÍM TO TAK VYPADÁ :!!: JE TO ŠKODA PROTOŽE TENTO JEV SE JEN TAK LEHKO NEOPAKUJE BUDEME SI MUSET POČKAT NA DALŠÍ LÉTA

828
# 31.12.2010, 13:50

Pavell
radek
Těch slunečných dnů nebývá v zimě bohužel moc, protože i když je počasí pod vlivem TV, tak je často inverze-lepší je to jen na horách.:!!:
A to bude asi i případ 4.ledna 2011, kdy bude sice polojasno až oblačno, ale místy nízká oblačnost, což bude případ hlavně nížin.:(

# 31.12.2010, 13:59

radek
Jedina zachrana pro moravu by znamenalo vytvoreni teplotniho rozhrani oddelujici teply vzduch v cechach od studeneho na morave. Jinak to vypada na pomerne velkou oblevu.

118
# 31.12.2010, 14:06

Radek
Pokazde rikas,ze Morava mela byt chladnejsi nez v cechach,ale pokazde to je obracene.Otepleni vidi modely na ctvrtek(6.1.2011).Zatim to nema cenu zabyvat,k veceru beztak budou videt modely vse jipak.

72
# 31.12.2010, 14:20

space
NO PODLE MĚ TO TED OPAČNĚ NEBUDE OTEPLENÍ PŘÍJDE Z ATLANTIKU SPOLEČNĚ S FRONTOU ZA NÍ K NÁM PRONIKNE TEN TEPLEJŠÍ VZDUCH TO JE MUJ TIP ,JÁ TAKY DOUFÁM ŽE SE TO ZMĚNÍ A BUDU DOUFAT VE SLOVA CO PÍŠE EXTRAVAGANTNI ALE PODLE MĚ TO NEKLAPNE :!!: NAVÍC TO OTEPLENÍ PŘEDPOVÍDÁ I TXT. 0 AŽ 5 °C MOŽNÁ I VÍCE JAK TO TAK ZNÁM ASI TO BUDE PRVNÍ VĚTŠÍ OBLEVA V CELÉ ČR A SNÍH ZAČNE ODTÁVAT ZÁLEŽÍ PAK JAK DLOUHO BUDE TRVAT :!!: :!!: TAKŽE PODLE MĚ BUDE ZBYTEČNÉ ABY VUBEC NĚCO V TĚCHTO DNECH PADALO PROSTĚ NUDA ... ZATÍM TO TADY NECHCI NIJAK ROZVÁDĚT PROTOŽE JE TO PRO MĚ ZKLAMÁNÍ PO TÉ PVČEREJŠÍ PŘEDPOVĚDI NA AKTUALNĚ.CZ

# 31.12.2010, 15:27

musim se zastat Radka, protoze o cem tady pise, tak je velka pravdepodobnost, ze se tak stane. Zapadni teplejsi a pritom vlhke proudeni prinasi pomerne velkou oblevu do cele CR. Vetsinou nejhure byva zasazena Sumava a kompletne niziny a stredni polohy.

118
# 31.12.2010, 15:41

Tak to je "prdeli".Snad se to zmeni,uz dlouho neprisla fronta od jz ci jihu.Dnesni max.teplota ve Strakonici byla +1°C,nyni behem 15minut klesla na 0,5°C.Po cely den zatazeno.Zitra tu ocekavam teplotu prechodne az +4°C.Hod opet ani dnes meteorologove netrefili s teplotami.I kdyz jde o maly rozdil o 2 stupne.

828
# 31.12.2010, 15:54

Pro nás se ale trefili, nyní je -3,2°C. A na zítra to GFS nevidí s teplotama špatně, horší to bude od 6.1. Ale do té doby se proudění může změnit, takže zatím bych to podrobně neřešil a zvlášť dnes se nerozčiloval, stejně to bude tak, jak počasí "chce". Já se obával, že si zima udělá v lednu trochu větší přestávku.

72
# 31.12.2010, 15:55

space
no to je dost špatné hlavně pro čechy kde toho sněhu maji dost a bude ho škoda více než na moravě kde je jen pár centimetrů :) hold počasí neporučíme a jednou to taky přijít musí , my jsme na moravě před vánocemi něco podobného zažili akorád to bylo naštěstí jen přechodné ale sníh už stačil roztát a já myslím že tohle bude horší a delší :!!:

118
# 31.12.2010, 16:02

Radek
Krome jih cech,kde vlastne i ja patrim,mame jen od 1-3cm.Nejlepe jsou na tom linie Plzen-Praha smerem na zapad ci sever.
http://www.in-pocasi.cz/radarove-snimky/
Takova mensi linie srazek se vytvorila cestou k nam,tak snad to nerozpadne.Srazek moc nebude,ani zitra a dalsim tydnu....:!!:

72
# 31.12.2010, 16:07

space
to je hodně slabé, no příští týden budou poslední dny kdy by mohlo sněžit ve všech polohách uterý a středa to by k nám mohlo dorazit celkem silnější sněžení ale to se ještě muže změnit no a pak už to pujde z kopce a bude to přecházet do deště s teplotama od 0 až +5°C to se ještě bude ale upřesnovat,dnes to tak vypadá a zítra to muže být jinak kdoví

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.