Diskuse o počasí Počasí na Vánoce 2010
Mi by ani nevadilo že sníh do štědrého dne roztaje prootže je možné že večer se to dožene díky výrazné frontě od jihu bude to zřejmě výrazná TN a pěkně zimně by odstartovala svátky to by bylo super ikdyž by ještě ráno na štědrý den pršelo tedy alespon na Moravě (!ledovka!) to by ani nevadilo protopže večer je to hlavní jak pulnoční tak štědrovečerní večeře a u toho by mohlo už sněžit a na další 2 svátky mrazivo a sníh
Dandy
No uvidíme třeba už ráno na štědrý den se ochladí to by bylo ještě lepší přímo na Vánoce ochlazení a sníh ještě si užívam zimy zítra jdu vyšlap na Lysou horu to bude krása mělo by tam být zítra hezky od pondělí se to už pokazí příjde vichr
Jinak u nás ted slabě sněží a teplota je do -6°C
Jako vzdy,o dalsi den,pokazde zvysujou teplotu.Utery,streda a nakonec i ctvrtek budou teploty rozmezi 0 az +3°C(pri inverzi),pri slunci az +7°C.Takze vypada to tak,ze na horach bude vyrazne tepleji nez v nizinach.Jinak behem nedele noci na pondeli a mozna jeste behem pondeli muze napadnout az 10cm.Pak se oteply a ctvrtek bude nejteplejsi dnem celeho tydne pred Vanocemi.Presne na Vanoce,tedy patek bude postupne od zapadu dest menit na snezeni,bude se ochlazovat.Denni teploty budou vlastne jako ranni +2 az -2.V sobotu bude zatazeno se snezenim,teploty uz pod 0 ve dne.Snad napadne hodne snehu,jelikoz tenhle snih na vetsina uzemi CR roztaje.
Ono to možná ted vypadá zle ale co zítra a další dny? zase se to muže změnit k lepšímu nebo ještě horšímu Už je ale jasné že v pondělí přejde přes česko teplý frontální systém za kterým se přechodně oteplí v čechách až do +2°C na Moravě bude kolem +1°C postupně se začne opět ochlazovat a toto ochlazení zase bude jen přechodné pak se opět oteplí až na +4°C prozatím uvidíme jak to bude vypadat zítra a v dalších dnech ovšem moc velkou naději tomu už nedávám bude jisté že příjde obleva ted jenom jak dlouho se zdrží ráno to vypadalo že ochlazení příjde na Štědrý den odpoledne ted to vypadá že až na 1.svátek vánoční ani to ještě není jisté
takže já se tady můžu smát v týdnu napadlo asi 10 cm, který vymrzly na 6 cm a stejně na většině území ten sníh roztaje, jenže tady nemá moc co tát , nejvíc by mě vytočilo, kdyby tady bylo 30 cm a to roztálo Takže nakonec mě ta obleva tolik nevadí, jinde totiž zkazí daleko víc než tady
Obleva by dle současné předpovědi nemusela být tak "hrozná" a uškodit sněhu: protože budou noční teploty klesat pod nulu a tam, kde je dobrý sněhový podklad, tam sněhu tolik neubude. Ale opačnou stránkou by byly dešťové či smíšené srážky.
Jsem zvědav, jak se změní. Ta nejistota a ty změny předpovědí jsou na počasí právě tím zajímavým, zajímavé je to sledovat.
Takto vypadá současný výhled.
A nakonec modely ubiraji hodne srazek, prvni se zdalo ze pasmo trvalych a vydtanych srazek bude smerovat ze stredomori k nam uz 23 nebo 24. ted se zda ze to prvni pasmo pujde nad anglii nemecko a francii, ve stredomori, ale to druhe by melo zasahnout i nas nejak 24 a 25 podle nejnovejsiho modelu, jeste se ale bude menit
tom791
presne tak meni se to uplne silene ted je to uplne naopak nez pred dvvouma dnama kdy melo bej ochlazeni jen v pondeli utery a pak melo mrznout do stedreho dne a pak po stedrym dnu mely jit teploty nahoru vysoko nad nulu a ted je to uplne obracene
http://www.shmu.sk/data/datanwp/v2/ecmgram/al-ecmg...
+11 kazdym dnom to stupa!
bohaaca
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.