Diskuse o počasí Počasí na Vánoce 2010
Začíná tady padat sníh tak doufám že eště něco dneska připadně.
Je znat,ze je dnes tepleji.Max.teplota ve Strakonici byla +3°C,pri skoro zatazene obloze,obcas prosvitlo slunce,nyni teplota klesa(+1).Takze je asi priblizne o 3°C tepleji nez vcera.Kdyby napadlo aspon 10cm a teplota by byla nanejvys +2°a v noci mrzlo,tak do Vanoc by to vydrzelo.Zminovani dest ani nema byt,jelikoz nejvis srazek bude dnes vecer a noc na pondeli i behem dne,vetsinou snehove.Pak spis mlhavo,tedy inverze.
Nystrom
GFS si rád ubírá a když předpovídá třeba +1°C tak to většinou znamená +3°C Spíše bych raději počítal z vyššími hodnotami a čtvrtek až +6°C v pátek mírné ochlazení na +2°C a od víkendu ochlazení a opět celodenní mrazy které s odřenýma ušima možná vydrží i do Silvestra ale taky bude někdy i kolem 0°C ale noci by měly být chladné a taky kdoví jestli bude sníh je to ještě daleko tak uvidíme
Pavell
Pokud bude na Moravě +7°C a v čechách do +5°C tak si myslím že toho sněhu nezbyde moc na většině území protože zase +7°C nebo +5°C to jsou hodnoty při kterých sníh taje před očima zhruba 2 cm za hodinu tepleji bude v čechách hned zítra ráno zato na moravu to příjde až kolem poledne pak se ovšem rychle zase ochladí k -2°C tak zítra to ještě udrží nejhorší to bude během středy a čtvrtku zpočátku i v pátek na štědrý den bude teplo pro moravu to bohužel vypadá že až v sobotu večer se začne ochlazovat citelněji
Tak GFS už delší dobu předpovídá velký teplotní skok na štědrý den kdy dopoledne a zpočátku i odpoledne má být na Moravě až +6°C a já si dokonce myslím že bude kolem +10°C ale večer příjde náhle prudké ochlazení na -3°C a na večer to to vypadá na pořádné sněžení zpočátku hustý déšt který udělá podklad a bude led!! no uvidíme bude to zjímavý štědrý den ale moc změn už se asi konat nebude podle mě oteplení do štědrého dne už zustane a jestli sníh staje už zítra tak už mi bude jedno jestli bude na štědrý den +8 nebo +12 protože už stejně žádný sníh nebude
radek
No já sem z posledního výstupu šťastnej protože v čechách už by to ochlazení mělo přijít 23.12. večer a teploty by od té doby neměly jít přes -1°C a v noci nebo k ránu 24.12. by mělo v čechách začít hustě sněžit , takže hurá jestli nám tohle vydrží ta předpověď tak je to parádička a 25.12. už má být přes den kolem -6°C....zatim je srážková předpověď u nás kolem Prahy 24.12. 10mm srážek....takže 10-30cm podle toho jakou formou bude padat
Prady
Jinak intenzivněji to zatím vypadá od východních čech dál na východ tam to bude kalamita podle toho výstupu ,zimní manévry příjdou totiž zřejmě přímo na štědrý den odpoledne a večer zpočátku déšt který postupně začne namrzat bude vznikat ledovka postupně to přejde do hustého sněžení které vydrží podle teplot až do sobotního poledne pak už by měly srážky ustupovat a příjdou zase arktické mrazy do té doby očekávam že napadne tak od 25 do 50 cm pokud se to nezmění ale já si myslím že ještě několik změn příjde ale dlouhodobá předpověd se mi zatím líbí viz. http://aktualne.centrum.cz/domaci/pocasi/clanek.ph...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.