Diskuse o počasí Počasí na Vánoce 2010
Nechci tö nějak přechválit ale ted to vypadá na docela mrazivý Štědrý den na celem uzemí čr podle GFS kéž by to tak zustalo a na další 2 svátky zase mrazy a sníh noc před štědrým dnem to vypadá i na pořádné sněžení od jihu to se mi líbí "jenom se toho drž GFS" to je moje přání akorád přežít to oteplení na začátku týdne to bude asi nejhorší ale pořad je času do Vánoc dost a ještě se to muže několikrát změnit já tedy doufám že k lepšímu
Nystrom
i čtvrtek už bude chladnější a noc na pátek hrozí silné sněžení podle těch teplot kdyby tak zustaly ovšem kdyby se to změnilo k teplu tak silný déšt a hrozba povodní to jsou 2 možnosti které se mohou objevit ted jenom otázka která to bude já osobně volím první variantu raději chlad a sníh
Předpověď na Vánoce:
http://www.vasevanoce.cz/pocasi-na-vanoce/
Máme sice spoustu a spoustu informací vědeckého charakteru o stavu a předpokládaném vývoji počasí na "xx" týdnů ale ve finále jsme rádi, že nám to vyjde pár dnů dopředu. A zrovna např. s počasím o Vánocích postrádáme takový ten cit a zkušenost, který měli staří lidé. Zkrátka řekli jak bude a ono tak kupodivu bylo. Bez radarů,modelových situací,počítačů,atd,atd. No to jen takové odlehčení.Ono ať bude jak bude,stejně s tím "prd" naděláme .
Vypadá že ani letos se mírné předvánoční oblevě nevyhneme ovšem uderem druhého svátku tzv. Boží hod by se mohlo znovu ochladit a mohlo by také sněžit ale kolik napadne a jestli se vubec ochladí je docela ještě nejisté Na Štědrý den to vypadá na déšt k večeru by mohl přejít do sněžení uvidíme ale je jasné že bude břečka a čvachtanice
No každý model předpovídá něco jiného na Pondělí :aladin předpovídá +3°C a gfs 1°C na moravě i -3°C a na Vánoce uderem štědrého dne večer by se mělo ochladit a začít pořádně sněžit ráno sice ještě pršet ale odpoledne rychlé ochlazování a sněžení na východě večer a zpočátku soboty by mohla být i kalamita uvidíme jak se to bude dál vyvíjet ale zatím to tak vypadá v čechách budou mít zatím štědrý den mrazivý na moravě bude ještě zpočátku nad nulou ale i tam se postupně ochladí a kdo pujde na pulnoční tak zřejmě v silném sněžení ale to se ještě muže několikrát změnit uvidíme bude ještě hodně aktualizací
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.