Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Přechodně beze srážek, v noci na zítřek dorazí studená fronta

Diskuse o počasí Počasí na Vánoce 2010

828
# 17.12.2010, 17:24

tonda16
Ano zatím to vypadá na +1 až -3°C ty maximální hodnoty, možná +4°C v nejnižších polohách. Ale jen můžeme doufat, že to zůstane a nezvýší se to jako posledně a předposledně.

72
# 17.12.2010, 17:52

Nechci tö nějak přechválit ale ted to vypadá na docela mrazivý Štědrý den na celem uzemí čr podle GFS kéž by to tak zustalo a na další 2 svátky zase mrazy a sníh noc před štědrým dnem to vypadá i na pořádné sněžení od jihu to se mi líbí "jenom se toho drž GFS" :D to je moje přání akorád přežít to oteplení na začátku týdne to bude asi nejhorší ale pořad je času do Vánoc dost a ještě se to muže několikrát změnit já tedy doufám že k lepšímu

1
# 17.12.2010, 18:24

GSF momentálně vypadá na svátky velice dobře,ale do té doby se to ještě tolikrát změní,aby jsme nakonec nebyli zklamaní

72
# 17.12.2010, 18:30

dexner
No právě to nechci nějak přechválit raději si počkám

828
# 17.12.2010, 19:11

radek
Něco mi říká, že letos to vyjde. Pokud bude tepleji jen 2-3dny a ne moc, tak to půjde. A i když toho hodně odtaje a pak přisněží, tak se nic dít nebude.
Ale to budeme asi řešit tak od neděle nebbo spíše od pondělí.:)

72
# 17.12.2010, 20:51

tom791
Přesně tak je ještě brzo to zatím řešit

170
# 17.12.2010, 21:01

vypadá to na pondělí a středa oteplení slabě odpoledne nad nulu, ale i ve výšce, takže s nebezpečím kapalných srážek, ale na pátek -4°C (GFS).

72
# 17.12.2010, 21:12

Nystrom
i čtvrtek už bude chladnější a noc na pátek hrozí silné sněžení podle těch teplot kdyby tak zustaly ovšem kdyby se to změnilo k teplu tak silný déšt a hrozba povodní to jsou 2 možnosti které se mohou objevit ted jenom otázka která to bude já osobně volím první variantu raději chlad a sníh

# 17.12.2010, 21:13

Vánoce bílý budou na horách tam to mají jistý,ale teď jde hlavně o nížiny kde by mohlo být nad nulou a mohl by tát sníh.Řekl bych že na horách to mají 100% nížina tak 50% na 50% záleží jen jak to vyjde.... ;-)

828
# 17.12.2010, 21:26

radek
Také vítezí u mě první varianta. I když povodně o Vánocích tedy opravdu nepamatuji.:!!:

828
# 17.12.2010, 21:27

tonda16
Nížiny bych rozdělil na část, kde je hodně sněhu-tam budou bílé, tam, kde je sněhu méně, tam bude nesouvislá pokrývka a tam, kde je sněhu skutečně málo, tam bílé asi nebudou-vše ale záleží na vývoji předpovědí. Může být všude a nemusí být skoro nikde.

72
# 18.12.2010, 07:40

GFS se mi moc nelíbí zase podle mě to bude furt střídat a co vyjde na svatky tak to bude

10
# 18.12.2010, 08:48

No nevypada to dobre, ale bohuzel ani pro cechy to momentalne neni vubec priznive, spise bych se priklanel k variante (mozna fenoveho efektu) s tim ze bude trvaleji a vydatneji prset, coz by mohlo zpusobit vzestupy hladin

72
# 18.12.2010, 08:55

Dandy
Ano oteplení se očekávýá po celé republice už v pondělí stoupnou teploty v čechách až ke +2°C podle aladina na moravě bude o něco chladněji kolem 0°C uterý a středa budou ještě horší a pak se uvidí

156
# 18.12.2010, 10:51

Máme sice spoustu a spoustu informací vědeckého charakteru o stavu a předpokládaném vývoji počasí na "xx" týdnů ale ve finále jsme rádi, že nám to vyjde pár dnů dopředu. A zrovna např. s počasím o Vánocích postrádáme takový ten cit a zkušenost, který měli staří lidé. Zkrátka řekli jak bude a ono tak kupodivu bylo. Bez radarů,modelových situací,počítačů,atd,atd.:!!: No to jen takové odlehčení:D.Ono ať bude jak bude,stejně s tím "prd" naděláme:D :D.

10
# 18.12.2010, 11:00

jn, ale zajímavé jje, že asi nejtěžšíí je každoročně předpovědět počasí na vánoce, sice nějaký rok to bylo už jisté, ale většina roků byla vždycky nejistá a někdy se to nevědělo ani 3 dny dopředu. Fakt zajímavé že vánoce jsou nejtěžší předpovídané období

828
# 18.12.2010, 11:05

Dandy
Jj, to kvůli té tradiční oblevě. Je to prostě složité období. Počasí se v tuto dobu asi dost mění, je nevyspytatelné. A letos to zatím vypadá na dost velkou nejistotu a boj modelů.;-)

72
# 18.12.2010, 12:01

Vypadá že ani letos se mírné předvánoční oblevě nevyhneme ovšem uderem druhého svátku tzv. Boží hod by se mohlo znovu ochladit a mohlo by také sněžit ale kolik napadne a jestli se vubec ochladí je docela ještě nejisté Na Štědrý den to vypadá na déšt k večeru by mohl přejít do sněžení uvidíme ale je jasné že bude břečka a čvachtanice

72
# 18.12.2010, 12:22

No každý model předpovídá něco jiného na Pondělí :aladin předpovídá +3°C a gfs 1°C na moravě i -3°C a na Vánoce uderem štědrého dne večer by se mělo ochladit a začít pořádně sněžit ráno sice ještě pršet ale odpoledne rychlé ochlazování a sněžení na východě večer a zpočátku soboty by mohla být i kalamita uvidíme jak se to bude dál vyvíjet ale zatím to tak vypadá v čechách budou mít zatím štědrý den mrazivý na moravě bude ještě zpočátku nad nulou ale i tam se postupně ochladí a kdo pujde na pulnoční tak zřejmě v silném sněžení ale to se ještě muže několikrát změnit uvidíme bude ještě hodně aktualizací

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.