Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Studená fronta přinese zpočátku místy slabý déšť a hlavně na hory ochlazení

Diskuse o počasí Předpovědi počasí na Vánoce, zimu atd.

Anonymní
# 10.12.2007, 18:22

prosim vas newie tu niekto kedy bude na slovensku intenzivnejsie snezenie a kedy uz konecne tie tlakove vyse zmiznu z europy bo je to strasne ked tu su bo nenipotom snach

Anonymní
# 10.12.2007, 18:23

tlakova vys je dobra aspon nepada ziadny sneh a dazd fuj hnusne to veci

Anonymní
# 11.12.2007, 13:32

tlakova vys je to najhorsie co moze byt ja scem sneh a ne mraz bez snehu

Anonymní
# 11.12.2007, 21:10

Ahoj všichni co milujete lyžovačku tak letos to snad vyjde moc se těším mám nové lyže a oblečení a hlavně objednanou chalupu až na vrcholku sjezdovky a nemusím do práce celých 10 dní budu v Peci pod sněžkou na Protěži třeba se tam uvidíme krásné sněhové vánoce přeji všem a těm co přejí bláto at ježíšek naprdne.Pa pa

Anonymní
# 11.12.2007, 22:36

před vánoci by mělo být dost srážek, ale v jaké formě to vám nepovím

Anonymní
# 12.12.2007, 20:02

já bych chtela aby na vánoce snezilo:snih: :snih: :D :D

Anonymní
# 13.12.2007, 15:57

ahoj lidi jak se mate nevite jak bude na vanoce...:slunce:nebo:snih:ja nevim poradte:sad:)rosím mam ztoho zamotanou hlavu lidi.pa pa pa

# 13.12.2007, 18:33

Podle stávajících předpovědí má být zataženo s nízkou oblačností. Otázka ovšem zní, jestli inverzní počasí, které začne v pondělí příští týden, o víkendu (těsně před Vánoci) neskončí.

Anonymní
# 13.12.2007, 18:53

dufam ze ano a napadne hodne snehu lebo ak ne tak to sou vanoce na hovno protoze nemam rad kdyz jedu na polncnu omsu a nevrzga mi snach pod nohama

Anonymní
# 13.12.2007, 21:28

Tady na východě čr hustě padá a tudíž by měly být vánoce na sněhu.:) :) :)

Anonymní
# 13.12.2007, 21:31

Podla tich predpovedi ktoru su tu zatial k dispozicii su budu Vianoce co sa tika pocasia na hovno budu a vy Anonym môzte si byt takmer na 100% isti ze sneh pod nohami ak ste v nizinach tak mozte si byt isty a ak ste v nizinach ze vam stoho poprasku ktory napadne urcite nebude pod nohami vrzgat sneh nebude ked budete na cestu na Vianocnu omsu kedze budeme v tlakovej vysi kvôli ktoremu to ochladenie vôbec prislo a to stim ochladenim az do Vianoc nieje take iste ak sa inverzia rozrusi to by znamenalo oteplenie aj v nizsich vrstvach atmosferi a to kludne na juhu aj na +5C alebo na severe na +2C ale ak sa prizemna vrstva chladnej vzduchovej hmoty udrzi znamenalo by to hmlu alebo nizku oblacnost v kotlinach a v nizinach pod 1200 mnm teploty aj cez den pod nulou ale aj ked bude teplota pod nulou aj na juhu Slovenska tak z takeho pochmurneho a stale relativne tepleho ochladenia nic nemame ved uz je December prvi zimny mesiac aj ked sa zima datuje az pri zimnom slnovrate 21.Decembra 2007 po nej sa sice uz dni predlzuju ale naopak mrazy prituhuju co je trochu paradoxne lebo slnko a fronty urcuju ci bude mraz alebo nie ale to nechajme tak ale fakt vazeni uzivatelia tohto serveru najväcsie mrazy tejto zimy mame uz asi stastne a nenavratne za sebou a aj ked budu niake mrazy tak len v podobnej intenzite prepacte ze som tu niekedy trepal a pisal ze uz väcsie teplo ako 5C alebo 8C nebude ale podla vsetkeho je jasne ze bude ale asi len do 5C a zhodujem sa z meteorologmi vo Velkej Britanii kde vo svojom clanku o pocasi a tejto zime napisali ze zima bude teplotne nadpriemerna ale nie az tak ako ta minula lebo to bol uz extrem dalo by sa to nazvat severotalianska zima ale fakt väcsie mrazy tuto zimu ani na severe nebudu väcsie ako -15C a to len pri vyjasneni co uz sme tu tento rok a tuto zimu mali presne o 6:30hod v Liesku v Novembri pri hmle a bolo to asi -14C ale ziadne - 20C nebudu a ani zo snehom to nebude niako vesele a stastne a aj ked niaki napadne bude to maximalne v takom mnozstve ako uz bolo dosiahnute v Novembry tohto roku teda asi v nizinach na severe do 15cm ako bolo v mojom rodnom meste Dolny Kubin a na juhu od 5cm maximalne ale skutocne viac nie do 10cm tak fakt neverte tim lubozvucnim slovam na predpovedi pocasia z pondelka na cestovatelovi.eu kde pan meteorolog Peter Jurcovic hovori ze sa mame na co tesit to uz davno neplati a aj ked ako som tu pisal k ochladeniu dôjde co sa uz sa stalo nebude uz nic vyznamnejsie od toho co sme tu mali teraz v Novembri skutocni ziadny vyrazny obrat nas uz do konca tohto mesiaca a roka necaka takze na Vianoce bude mierny mraz ale budu opät na hovno v tom ze opät bez snehu v Bratislave sa uz sneh zacne stavat takou vzacnou komoditou ze sa snehu sa budu ludia v Bratislave stretavat a vitat ho tak malo ze bude tak vzacni ako v Americkych statoch Texas a Nove Mexiko ze ak sa vyskitne v Bratislave niaka bohata sneh. pokryvka tak len raz za 50 rokov alebo aj za 100 v pocasi nic nieje nemozne je to zatial jedina vec na svete ktora sa neda nacasovat teda ze na Vianoce bude sneh a atd. ...Alebo ze v lete nebudu burky je to jedina vec ktoru zatial nevieme na 100% predpokladat a predpovedat a rovnako ju nevieme ani ovladat a skrotit jednoducho pocasie si na svete kraluje a v duchu sa nam vysmieva a robi si zarty a co chce ked si povie v New Yorku bude lad a mraz a snehove burky alebo zemetrasenie teraz o 00:00 naseho casu tak to nieje vec naktoru sa neda povedat ze nie to nevie nikto mozno len pan boh alebo Jezis Kristus a ani to sa neda vylucit ze na tieto Vianoce sneh nebude len matematicky a logicky to zatial je takmer vylucene lebo bude inverzia ktora je spôsobovana tlakovou vysou nad Skandinaviou nad ktoru presiel tepli front alebo vzduch z Britskych ostrovov a tak aj ked bude stale severne prudenie tak sa zacne postupne vetrom presuvat hl. od alebo vo vyssich vrstvach atmosferi oteplovat kde bude vplyvom tlakovej vyse slnecno alebo len mala oblacnost ale za to je s teplotami nad nulou nie moc, ale predsa iba na podhori a v nizinach severneho a juzneho Slovenska bude bud hmla alebo nizka oblacnost ale je tu hrozba este raz opakujem ze inverzna vzduchova hmota sa môze aj v nizinach rozrusit a nastane priliv tepleho vzduchu z vyssich vrstiev atmosferi a bude slnecno co je dost realne ze sa tak stane cez sviatky alebo tesne pred nimy takze nieje ani len to iste ze ci bude cez Vianocne sviatky v nizinach sneh alebo len taki poprasok o com nepochybujem ale ani toto nie je iste ze ci okrem toho ze nebude sneh ci bude aspon mrznut lebo ak sa inverzia narusi tak sa uz ani len to neda garantovat ze ci bude aspon na sviatky aki taki mraz lebo ak inverzia skonci bude slnecno a teplotne nad nulou aj na podhori aj v nizinach co by bolo okrem toho ze nebude sneh aj ci bude vôbec bude mrznut co by bolo na Vianoce uz uplne na hovno no nie ale ak sa nieco na tejto negativnej prognoze pocasia na Vianoce nieco zmeni budem este vcas pred Vianocami informovat tak ak sa to da este po takejto blbej predpovdi povedat ale poviem i cez to vsetko na povzbudnie a v dufanie na zlepsienie pocasia tak dosnezenia:!!: :!!: :) :) :( :( :!!: :!!:!!!!!!!!

Anonymní
# 13.12.2007, 22:14

Tady na východě moravy dost intenzivně sněží a myslím, že do rána bude pěkně bílo.

Anonymní
# 13.12.2007, 23:31

Už dosněžilo:snih: l

Anonymní
# 14.12.2007, 11:58

huntaio ty si chudak,nemozes vedet ze najsilnejsie mrazy uz boli

Anonymní
# 14.12.2007, 13:37

ja si to taky myslim protoze tahle zima ma jeste co reknout a myslim si ze kdyz je ted v jakutsku -51C tak se mame na co tesit a jses pako kdyz tady mluvis o cele zimne teplotne nadprumnerne

Anonymní
# 14.12.2007, 13:44

ja si myslim ze ked je teraz teplotne priemerny a zrazkovo vyrazne podpriemerny mesiac ze teda sa mame v januari na co tesit a aj to tak vypada ze na prelome rokov dojde k ochladeniu a vyrznym trvalim zrazkam shak sa to musivykompenzovat a ja by som sa vobec necudoval keby bolo v janauri aj meter snehu

Anonymní
# 14.12.2007, 13:49

a este na silvestra bude sneh urcite pretoze ja si nepamatam silvester bez snehu alebo ochladenia

Anonymní
# 14.12.2007, 14:36

po vanocich ma prijit pry obleva na kratke obdoby kdy teploty maj dosahnout az k 15 stupnum to bude ask velka obleva a ne mala :slunce: :!!:

Anonymní
# 14.12.2007, 18:09

Model predpovede počasia z 13.12.2007

Dnešný model poriadne sklamal, aj ked´v skutočnosti tá zmena nie je až taká dramatická ako vyzerá. Stred tlakovej výše zo severu sa viac presunie na juh a tým pádom sa vo vyšších vrstvách ovzdušia na konci týždňa objaví teplejší vzduch, ako predpovedali modely včera. Dôležité však bude, že až do vianoc budeme pod vplyvom rozsiahlej tlakovej výše, ktorej stred bude nad strednou Európou. Takže je predpoklad, že sa vytvorí hrubá inverzná vrstva chladného vzduchu. Dnešný model hovorí o polooblačnom štedrom dni s teplotou od 0 do -2 stupne, ráno a večer okolo -5 stupňov. Sneh v dolinách pravdepodobne nebude, pretože zrážky nebudú, možno zajtra napadne nejaký poprašok, ale ináč nič.
Mily anonym ja niesom pako alebo nieco ineho co si myslis ak sme slusni ludia tak mame aj niake mena a slova ake ty pouzivas nemam v slovniku a aby si vedel nemyslel tim celu zimu ale obdobie do konca Decembra to bolo len moje analiticke konstatovanie a hodnotenie z prikladov inych teplich zim a aj kvôli tomu ze je globalne otepolovanie hodnetenie tejto zimy a ako som tu uz spomenul aj dalsi anonym potvrdzuje ze po Vianociach alebo tesne cez ne ma prist dost silny odmäk teda oteplenie lebo ani nieje iste ze ci bude mat vôbec co roztapat ked v nizinach takmer nic nenapdlo a uz asi do Vianoc ani nenapadne ale urcite nebude to vyrazne oteplenie s teplotou do 15C ako tu on tvrdi to by si som si ani ja nedovolil tvrdit pretoze ani v rekordne teplich dnoch nebolo 15C to je ale poriadna somarina ved najteplejsie bolo co sa tika teplotnych rekordov na dnes bol na Slovensku v Hurbanove 13.2C a v Cesku len do 10C rekord to nie je pravda ze pri tom odmäku po Vianociach alebo cez ne aj ked odmäk bude silny a dlhy ale nie az z takimi zavratne vysokimi teplotami anonym ved je uz takmer koniec roku taketo sialene vysoke teploty niesu ani v nasich Slovenskych ani Ceskych rekordoch môzu byt a ani tam nemusia vzdy byt napr: v Malej Azii na Tureckej riviere a v Spanielsku tu v strednej Europe môzeme o takich vysokych teplotach len snivat a pockat si ked pride leto ale teraz v ziadnom pripade to je vylucene ale uz aby som sa dostal aj k tomu môjmu ja som si tu neodvazil tvrdit aka bude zima a jeden navstevnik tejto stranky Valdo tvrdil ze najväcsie mrazy tejto zimy mame za sebou lebo ja tiez pochybujem ze nizsia teplota ako -15C bude to pochybujem najchladnejsie bolo v Novembri a to v Lieseku kde bolo o 6:30hod -14C a hmla a na tom ze bude mierna zima sa zhoduju aj Britsky alebo Anglicky meteorologovia ze zima bude tepla ale nie az tak extremne tepla ako ta v lani to uz bol extrem ked vo Februari sa najvysie denne maxima pohybovali dokonca pri polooblacnom pocasi v Hurbanove a v Bratislave na 13C alebo 14C to uz tuto zimu urcite nebude pokorene to uz bola takzvana Mediteranska zima mierna stredomorska ako zimy v juzankych krajinach Europy:a ja som si nedovolil tvrdit
to ze cela zima bude nadprimerne tepla to hovorim len o tomto poslednom mesiaci v roku December ten nebude ani tepli a ani chladni a vdaka inerzii ktora vydrzi do Vianoc alebo este aj skôr bude hmlisty typicky inverzni raz a charakter pocasia ale teploty sa budu v nizinach pod 1000mnm pohybovat na severe na -2C a na juhu na 0 az +2C co je a su pomerne teple a na hovno Vianoce a okrem toho nemôzeme pocitat ani s vydatnym snezenim ktori by bol pri takichto teplotach mozny lebo budeme v dosahu sice severozapadneho prudenia ale ktori bude v tlakovej vysi s toho môzu byt maximalene slabe snezenie alebo snehove prehanky väcsi obrat v pocasi nemôzeme cakat minimalne do konca roka no a potom sa uvidi ci nam prvi a najstudensi mesiac v roku prinesie niake väcsie ochladenie na baze studeneho frontu a stim aj intezivnejsie zrazky a dufajme ze vo forme snehu alebo aspon mokreho zatial nikto nemôze tvrdit ze na Vianoce nenasnezi v 21. storoci je pocasie take premenlive pocasie ajeho vyvin ze je problem predpovedat pocasie na den alebo dva dni dopredu preto je v nasich klimatickych stredozemnych a kontinentalnych pomeroch mozne skoro vsetko takze zase moju predpoved pocasia môzte pouzit len ako ukazku a navod na to aka prognoza pocasia nas na Vianoce a December opakujem len na December a nie aj ponom a teda na celu zimu to si ziadny clovek ani seriozni meteorolog nemôze dovolit vyhlasit ze ci v zime budu mrazy -25 stupnou a ze napadne jeden meter snehu ani to ze bude prsat a bude teplo do +10C.Takze to co vam tu pisem to je len urcity statisticky prehlad toho ake nas caka v blizkej buducnosti pocasie ale nie ako 100% a bezchybna hypoteza ake pocasie môze byt takze ma neberte a to od slova do slova ale len tak namatkovo mat prehlad o tom co nas asi caka za pocasie na Vianoce a do konca tohto roku.A to ze som tvrdil ze cela zima a uz to ze najchladnejsie zo zimy mame stastne za sebou to berte len ako priklad to co je asi najviac pravdepodobne takze ja niesom pako ako my tu drzo a bez hanby a dôvodu oponoval clen tohto webu co by som si ja voci akejkolvek cudzej osobe ktoru nepoznam nedovolil ani len mysliet a nie vehemente tvrdit takze aby som s tohto utvoril niaki zaver nik nemôze na 100% tvrdit aka bude zima to môzeme tvrdit az ked skonci co do tej doby je este vela casu a zatial môzeme len odvodzovat aka zima bude podla mna Vianoce a celi koniec roku bud bez väcsej sneh. pokryvky i ked nevylucujem ze zima a perinbaba si to este nemôze na poslednu chvilu rozmysliet a ze na stedri vecer nenapadne aj pol metra snehu za jednu noc to je nevyspytatelne ako vlastne cele pocasie ale môzme si byt isty ze v nizinach a na juhu Slovenska Bratislava atd. coraz castejsie budu slabsie a miernejsie zimy s malou alebo ziadnou snehovou pokryvkou a ze zasoby studeneho vzduchu vo vyssich zemepisnich sirkach budu co raz od roka na rok mensie a mensie co nikto vzhladom ku globalnemu oteplovaniu nemôzu nikto vyvratit a ani potvrdit a tak zatial vsetkim ucastnikom webu prajem prijemny zimny vecer ktori hadam nebude aj posledni zmny den tak dosnezenia.:) ;-) PS. a budme na seba milsi a nie sa tak drzo vyjadrovat ako ten co o mne napisal ze som pako ja by som to o nom nenapisal aj ked by som s nim bezpodmienecne nesuhlasil takze sa nad tim najprv zamyslite co napisete lebo nic sa neda tak lahsie zabudnut a zavrhnut ako vypovedane slovo ktore svedci aj o inteligencii, povahe a charaktere cloveka tak este raz prajem prijemny vecer!

Anonymní
# 14.12.2007, 19:01

+15 stupňov? To je totálny meteorologický nezmysel... a hovoriť, že "na Silvestra bude sneh, lebo vždy bol", je nezmysel tiež. Samozrejme, pokiaľ človek nebýva na Lomnickom štíte alebo na severnom póle.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.