Diskuse o počasí Potenciální vlna veder a bouřková situace od 31.7 do 8.8.2026
Tady byla krásná barevná podívaná se západem slunce srážkovými pruhy z těch bouřek. Aspoň za něco ten horký večer stojí, tohle mám přesně na létě nejraději. Bylo to takové zvláštní, jak ty základny byly vysoko položené a hned defakto přecházely do rozmáznuté kovadliny. Na radaru to vypadalo dle mého silněji, ale ve skutečnosti kvůli suchému profilu pár prosvětlených pruhů s rozmazanou kovadlinou. Takové nevinné mráčky. Blesky nebyly do země vůbec žádné, snad jen jeden. Občas tlumeně zahřmělo. Jiná liga to nejspíš byla u Uhlířských Janovic, tam po setmění bylo komplet černo a blikalo tamtím směrem častěji. Bohužel se to všechno už rozpadlo krom nějaké další nové buňce u Sázavy a nespadla tu ani kapka. Zítra to nebude o moc jiné.
Právě nás přešla druhá bouřka a nevypadá, že pro dnešek by byla poslední. Nyní již s přívalovým deštěm a na tu úctyhodnou dávku blesků vypadá, že pouze jediný byl do země - pozitivnější důsledek výše položených základen, tedy pokud pominu ty nárazy větru, bez kterých se to tu obešlo.
Adam444
Taky nás to nečekaně nakonec trefilo. To je tak mrňavá bouřka, ale pořád drží. Na obloze hvězdy, vůbec není vidět nějaký velký mrak. I tak z toho 2-3 minutky pěkně sprchlo. Často se i blýská a hřmí. Na zmoknutí chodníku to stačilo, už je po všem.
Liberecký kraj pořád něco tvořil ale teď už je mrtvo, a přitom všechny modely ukazovali jasno a někde spadlo při opakovaných bouřkách úplně v klidu 10-20mm, tvořilo se to na těch samých místech a jak to přišlo za hranice klasicky to byl, malý systém, asi 2 hodiny v kuse se blýskalo jak se to pořád tvořilo, teď už jen z dálky bliká jedná izolovaná buňka ale už si myslím že konec, ale za svůj život jsem nezažil že by se krásně vytvořila buňka i kdyby izolovaná nademnou, vždy je to v dálce, no nic nebude ani zítra ani žádný den, celý dny tu je pouze deka ze vzdálených bouřek kdy spadne 1 kapka za 5 minut, akorát to kazí počasí, tak když už nic nemá přijít tak ať je aspoň jasno a ne blbá deka která vše dusí, to je počasí toto 😆 já vám říkám že to jsou ty větrný elektrárny co jsou na hranicích tady na severu čech, tady to nejede a mraky se dostanou za ně (za hranice) a už to jede jako blázen
A to jsem ještě neřekl že podle Aladina tu má v rozmezí od 00:00 do 2:00 spadnout 12mm
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.