Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Kromě východu ochlazení, místy přeháňky nebo bouřky, na východě i silné

Diskuse o počasí Potenciální vlna veder a bouřková situace od 31.7 do 8.8.2026

93
# 05.08.2026, 21:33

JUGOCV
Bohužel realita, všechny modely den po dni oteplují o 1-2 stupně už týden - bohužel po 2 "chladnějších" dnech do 30 pokračujeme masakrem příští týden 32-36 dál. Myslím, že už začne reálně hrozit vyschnutí některých potoků a obrovské škody.

2820
# 05.08.2026, 21:34

Tady byla krásná barevná podívaná se západem slunce srážkovými pruhy z těch bouřek. Aspoň za něco ten horký večer stojí, tohle mám přesně na létě nejraději. Bylo to takové zvláštní, jak ty základny byly vysoko položené a hned defakto přecházely do rozmáznuté kovadliny. Na radaru to vypadalo dle mého silněji, ale ve skutečnosti kvůli suchému profilu pár prosvětlených pruhů s rozmazanou kovadlinou. Takové nevinné mráčky. Blesky nebyly do země vůbec žádné, snad jen jeden. Občas tlumeně zahřmělo. Jiná liga to nejspíš byla u Uhlířských Janovic, tam po setmění bylo komplet černo a blikalo tamtím směrem častěji. Bohužel se to všechno už rozpadlo krom nějaké další nové buňce u Sázavy a nespadla tu ani kapka. Zítra to nebude o moc jiné. :(

Nejsilnější vzadu
Hodně prosvětlené pruhy
5
# 05.08.2026, 21:47

JUGOCV
Tady už ani náznak po tom dešti :( Nicméně je asi jasné že sem nic už nepřijde a do konce týdne nic nebude

# 05.08.2026, 21:54

Francois
Zatím to moc nevypadá nechce to sem
A při postupu nad Mnichov to slabne
Podle mě nic nebude
Zítra nějaká přeháňka a pak dlouho nic a horko 🤦

F4
128
# 05.08.2026, 22:09

Predators2
Tak určitě to víte líp.

# 05.08.2026, 22:16

Právě nás přešla druhá bouřka a nevypadá, že pro dnešek by byla poslední. Nyní již s přívalovým deštěm a na tu úctyhodnou dávku blesků vypadá, že pouze jediný byl do země - pozitivnější důsledek výše položených základen, tedy pokud pominu ty nárazy větru, bez kterých se to tu obešlo.

# 05.08.2026, 22:38

SV od nás se opět krásně blízká u Tábora
Francois
U Ingolstadtu to dost naskočilo
Směr je na Klatovy
U Mnichova je to mrtvé...
Aspoň pro vás zaprsi asi

2820
# 05.08.2026, 22:47

Adam444
Taky nás to nečekaně nakonec trefilo. To je tak mrňavá bouřka, ale pořád drží. Na obloze hvězdy, vůbec není vidět nějaký velký mrak. I tak z toho 2-3 minutky pěkně sprchlo. Často se i blýská a hřmí. Na zmoknutí chodníku to stačilo, už je po všem. :D

# 05.08.2026, 22:54

F4
No nad Ústím to úplně pravda není a je to podobná bída. Dneska 2 mm a poslední vyraznejsi bourka (i srazkove) byla ta nocni 1.cervence. To uz je sakra davno.

# 05.08.2026, 22:54

HaMeLeOn14
Já viděl už tak 20 minut před, že se občas blýskne, ale před námi se to nečekaně nakoplo, spíš bývá opačný průběh :D. Ještě lilo a už se klubaly hvězdy.. alespoň to i u vás trochu pokropilo, snad ještě v noci něco doleze :prsi:

# 05.08.2026, 23:09

Když sem jel z práce, musel sem chvíli zastavit a pokochat se tou bouřkou u Tábora, hezky se blýská… no opět jen závidím, tady stále bez deště..:(

# 06.08.2026, 00:47

Liberecký kraj pořád něco tvořil ale teď už je mrtvo, a přitom všechny modely ukazovali jasno a někde spadlo při opakovaných bouřkách úplně v klidu 10-20mm, tvořilo se to na těch samých místech a jak to přišlo za hranice klasicky to byl, malý systém, asi 2 hodiny v kuse se blýskalo jak se to pořád tvořilo, teď už jen z dálky bliká jedná izolovaná buňka ale už si myslím že konec, ale za svůj život jsem nezažil že by se krásně vytvořila buňka i kdyby izolovaná nademnou, vždy je to v dálce, no nic nebude ani zítra ani žádný den, celý dny tu je pouze deka ze vzdálených bouřek kdy spadne 1 kapka za 5 minut, akorát to kazí počasí, tak když už nic nemá přijít tak ať je aspoň jasno a ne blbá deka která vše dusí, to je počasí toto 😆 já vám říkám že to jsou ty větrný elektrárny co jsou na hranicích tady na severu čech, tady to nejede a mraky se dostanou za ně (za hranice) a už to jede jako blázen

# 06.08.2026, 00:51

A to jsem ještě neřekl že podle Aladina tu má v rozmezí od 00:00 do 2:00 spadnout 12mm

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.