Diskuse o počasí Potenciální vlna veder a bouřková situace od 31.7 do 8.8.2026
Tohle léto je to katastrofa s tím deštěm. A to začínalo docela dobře i bouřkově. Už ať je podzim.Snad přijde změna, co se srážek týče . A jak v zimě nebude aspoň 50cm, tak asi zase změním lokalitu )
Ondra83
Vidíš, my tak měli minulou noc a noc předtím skoro taky, tuhle noc se konečně trochu ochladilo a šlo to pod 20...ještě dnes musíme vydržet a zítra už snad po 30 na jeden den - to bude i na svetr a pak zase ve výhledu hrůzy o srážkách se ani nezmiňují, mraky a déšť který by měl i namířeno k nám se zlekne toho horka a sucha, že raději to otočí do typických oblasti😅
Já nechápu, jak mohou v televizi vůbec vypustit z úst to, že nejvíce trpí suchem jih Čech, Vysočina a východní Čechy. Po kolikátý už tam mají bouřky a obecně srážky? A třeba teď zase. Prostě jak tam mají přechcáno, tak se to tam furt drží a ostatní, který maj vyprahlo, tak se všechno rozpadne nebo jde mimo. Už prosím podzim a úlevu ve všech ohledech. Ani rychleji se zkracující se den ještě nepomáhá.
Po včerejší podvečerní bouřce, kdy přišel přechodně i silný přívalový déšť, byla poměrně dost teplá noc s teplotou přes 17°C. Od rána se tu doposud vytvořilo několik bouřek a přeháněk, kdy ta úplně nejvýraznější buňka vznikla přímo zde v 6:00 hod. Hned v úvodu padaly kroupy s velikostí do 1 cm, opět dorazil přívalový déšť, a za celou dobu se objevilo pouze 7 CG blesků, všechny však v okruhu do 2 km, a 2 dokonce ve vzdálenosti maximálně 200 m.
Blateňák
To vám může chybět, ale celý tohle léto co je nějaká fronta se kouknu na radar a všude na vysočině bouřky a ne malé, včera se kouknu na radar celá Vysočina a Morava pod bouřkama, kouknu se dokonce teď ráno a vysočina taky pod bouřkama, jestli u vás chybí přes 100mm a máte tam pořád bouřky, mě teda tady chybí 500mm protože studna která má přes 15m do země (a to je zahrada u řeky) má vodu 10-20cm a ještě je ta voda poslední dny zakalená takže konec, budu muset snad prohloubit na 30m 🫠 jsem zvědavý jaký to bude příští a příští roky, když už teď je to extrém.... No v zimě až trochu stoupne podzemní voda budu muset postavit nádrž na alespoň 5k litrů a prostě tu vodu přes zimu nachytat a skladovat a v létě použítvat nebo fakt už nevím, a to jsem chtěl ještě rozvést systém na zalývání že by se každý den ráno spouštěl na 5minut aby to pokropilo trávu a kytky, no takhle to nepůjde...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.