Diskuse o počasí Potenciální vlna veder a bouřková situace od 31.7 do 8.8.2026
Francois
Vypadá pěkně ta bouřka z těch prvních se namočil jenom chodník.
Nepsali náhodou že bouřky mají být v centrální části Čech? Že jsem nic neviděl... Spíš východní Čechy, a SV.
F4
Neříkejte že u vás naposledy byla přímá bouřka v květnu. Tím jak tu pořád naříkáte, tak mnozí včetně mě pozoruje vaší oblast. Samozřejmě radar není úplně 100% přesný, ale odhadem v Klášterci bylo 5-10 přímých bouřek za tento rok.
A v noci z Německa? Kde by se to vzalo 🤣
Morfeus
Už pomalu končí a stejně jde vedle...
Ta jediná silná buňka je přímo u Chrudimi. Jinak všechno v tom umřelo a je z toho obří koláč kovadliny. Tady se z toho rozfoukalo a trochu ochladilo. Všude naskákaly černé základny a mraky, ale těžko říct, jestli se tomu podaří prorazit tu suchou vrstvu. Přece jenom už je večer, tak snad. Je to zajímavé, ale zatím se nedaří.
Podle mě se brzo musi spustit i neco u Prahy kdyz vidim jak tady u nas ty mraky rostou pred ocima a černají
Jj roste to před námi a mohutní to velmi rychle
Masivní černé základny, ale ještě to vůbec nevyrostlo nahoru.
S tím Německem jsem to psal, v některých předpovědích se uvádí, že dorazí fronta z Německa.. ale zatím je klid
už to mám - tady na inpočasí se to píše:
Během pozdního večera by mělo bouřek ubývat, ale ojediněle se - potenciálně i silné - bouřky vytvoří taky během noci na zítřek, kdy dorazí do Čech z Německa. A zítra přes den jich bude více na Moravě a ve Slezsku.
Jinak nejnovější GFS opět mírně přitopil..
Jsou to luxusní hradby smerem na ten východ, člověku připadá jak kdyz by to bylo za rohem
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.