Takto po odchodu na Teplicko, za jezerem. Šlo to v celkem úzkém pásu, rozdíly v úhrnu, pomalu v ulicích. Most-Vtelno mám 4 mm, Lužice 2 mm, ale u baráku 14 mm Peter 7 mm. Jinak okamžitě vylezlo a je pekelně. Před očima to teď roste jižně, směr Rakovnicko
Původně měly být dnes bouřky ve středních Čechách, ale celé se to nějak pos*alo, dneska je to další pešek. Sondáž z Prahy má mizerných CAPE 500, atmosféra úplně stabilizovaná, to co se snažilo tvořit pod Prahou tak kompletní rozpad, i ty bouřky co dávaly modely na zítra ráno se smazaly..
Já jsem venku a čuměl jsem jen na oblohu.Ten první mrzáček šel moc jižně a pak ho přitáhlo jezero,slyšel jsem pouze jeden hrom a spadlo pár kapek a nad jezerem to taky byla slabota.Po nějaké době se opět ze stejného směru začlo zatahovat a šlo to stejnou cestou,bylo to ale větší,i když z mého pohledu už nad Hněvínem byla celou dobu modrá obloha.Hromů bylo pár,blesky přes srážkovou clonu vidět moc nebyly.Ke konci padaly kroupy do 1cm,ale bylo jich jen pár (jsou vidět).Takže taková normální letní bouřka,kterou by si zasloužili všichni mimo Koralovce…Jo,u mě 16mm Kopisty 2mm
Hurá, stalo se i u nás .. normální krátká letní bouřka. Nějaký hromy, blesk neviděn žádný.Chvilkově silnější déšť, ale užitku z toho moc nebude. Vítr se zvedl až teď při odchodu buňky a už zase začíná svítit punťa.
Predators2 Ta další, co je teď v Lounech jde malinko východnější dráhou. Ta by vás trefit mohla, pokud vydrží.. Jestli tedy nakonec nepůjde východněj až moc..
Negan Ne asi přesně. Na Vysočině kovadliny, bochánky a krásný věžičky a ty dvě buňky, které vyrostly na Sedlčansku hnedka zdechly. Z dálky je to úplně vyjasněné a stabilní.. Škoda no. Nakonec bude večer ještě větší vedro než včera. To se díky mrakům z bouřek krásně zatáhlo a trochu i ochladilo. Aktuálně stále 35.5°C, šílený.. Zítra ráno nějaké zbytky z Německa (Aladin to má už v noci) a potom na frontě asi prdek, Alpy si to všechno udrží. Mno uvidíme.
Věřím, že to ty Alpy dnes pustí dál, alespoň z centrální a západní části, jen to bude chvíli trvat.. Už něco vzniká i mimo ně, u Mnichova , také u Ulmu se to rozjíždí.. Bude znát pak, až se víc přiblíží fronta..