JUGOCV Podle mě vedro není problém ale chybí tomu ještě takova jiskra, je vidět že se to vytvoří a u oranžovočerveného to zůstane a zase umře, chybí tomu podle mě jeden spouštěč... Čhmú nedali výstrahu protože asi ví že nic nebude, i když bych byl rád za lokální přeháňku i kdyby to smočilo chodník a nebo spadlo aspoň 1mm...
leknín Neboj. Nejpozději zítra si Aldy bude stěžovat na sucho, nebo že mu tam fouká a že tam má místo tropů lehce chladnější počasí. Vždy se něco najde.
včera čistá 0, dneska ze zbytků 1,2 mm (jupí ) a vypadá to že už ende, další (propadák) až v pátek. Pastviny v okolí nám postupně přechází do savan, a to jsme přitom měli krásný červencový výkop s 45 mm + 20 mm za 5.7. a 6.7. Dávno pryč, ta voda je...
Na Brdech včera (út 14.7) musela být docela silná bouřka, Litavka Čenkov i Červený potok Hořovice dnes zvýšený stav. Ke mě do Prahy Dejvic se včera "doplazily" pouze zbytky se slabým deštěm a bylo z toho v součtu 2mm (ani to nepropršelo pod stromy).
Frantis95 Tak to bude ten důvod, kdyby aspoň pořádně zapršelo plošně třeba vyšší desítky mm, tak by pak všeobecně nebylo tak sucho a možná by to pomohlo i dalším srážkám ale nemůže to spadnout hned protože je vše tak vysušený že to pouze steče, kdyby pořádně pršelo v létě a bylo zároveň vedro tak si myslím že by bylo i bouřek víc, ale netuším jestli vlhkost ze země má vliv na vlhkost ve vyšších vrstvách atmosféry, nejsou tu pořádný hory ani velký vodní plochy kde by to mohlo sbírat energii... Zajímavé že jim to v Německu jde a já už zažívám tak 30suchých studených front bez kapky po sobě
U nás byla tak kolem 15. hodiny mírná přeháňka, ale dala jen 0,2 mm srážek. Teď ovšem začíná hřmít ze severozápadu, ovšem vypadá to, že to bude jen vzdálená bouřka. Mělo by nás to minout severně.