Diskuse o počasí Velmi silné bouřky 14.-17.7.2026
Gratulace Brnu za hit supercely.
Teď si jde další pro jižní Moravu a za chvíli je na Slovensku. Ta její změna směru postupu k jihu je masivní.
Tady se dneska snažilo pár cumulů, ale suchý vzduch je zabrzdil a po chvíli byly fuč. Navíc se teď na večer rozfoukal od severu pěkně otravný vítr , který to zase hezky vysušuje. Vyjasňuje se.
HaMeLeOn14
Děkujeme, ale třeba konkrétně nás to mohlo trefit i lépe a sucho pořád přetrvává. Pozitivní ale je, že po včerejšku a dnešku je v našem okolí více vláhy, takže když budou chodit další srážky, už by se možná nemusely až tak vyhýbat a rozpadat jako doposud.
Jinak, mně se líbil nástup té bouřky, srážkové pruhy se postupně blížily, ale bylo to tak půl na půl, jestli to zasáhne i nás, nakonec se to stalo a zničehonic začaly padat obří kapky a potom přívalový déšť a chvíli pršelo díky tomu větru téměř vodorovně. Pak už vítr slábl, ale přišla druhá vlna. Bylo to zajímavé, ale mohla ta bouřka jít o takových 3-5 km více na jihozápad.
U nás už asi nic nevznikne, ta bouřka to cape doslova vycucala.
Aidamkoo
Ale pozor, ne všem. Já když to sčítám, tak mi za dnešek vychází 9,1 mm a v červenci 19,7 mm srážek. To je pořád slabé, správně bychom teď měli mít v červenci někde kolem 40 mm a to ještě za předpokladu, že by byl letošek srážkově průměrný, což ovšem není. Minimálně 100 mm nám letos chybí.
Ty jadra na Vysocine jdou skoro na S ,zajimavy
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.