Jo ty 4 mm je málo, je to jako nic, ale pořád je to lepší, než rovná 0...
V Praze beztak třeba nic nebude, jen to naskočí někde kolem.
Diskuse o počasí Velmi silné bouřky 14.-16.7.2026
Nedává smysl řešit Klášterec. Když to člověk vezme nějak v průměru a obecně, tak velká část Ústeckého kraje má docela pěkné srážky. Asi nikdo nečeká, že bude pršet v celém kraji a ještě k tomu hodně.
A nehledě na to, že tam srážky furt pokračují a aspoň budou mít chladnější den a ne takové vedro.
My ostatní můžeme celému Ústeckému kraji jen závidět...
Harmonie maluje na zítra k ránu 30mm snad to vyjde
AuraPočasí
Je to tak. Je potřeba závidět ÚK, že tam jako prvnímu trochu zapršelo. Stále platí, že většina kraje má prd nebo drobky v desetinách mm, nebo jednotek mm. Ano, Teplice vyplaveno, na stanici spadly přes 3 mm, o pár km vedle třeba víc, tak už to nestačí pobrat kanalizace. V Praze nic nebude, no proč ne? Před pár dny měla Ruzyně 60 mm, a nikdo tady ze SZ ani nepípl. A opět, nerovnoměrné srážky. Tak třeba přej a bude ti přáno, a něco spadne. Já samozřejmě chápu frustraci, že někde delší dobu nepršelo, ale počkejte do konce této situace
Nevyjde, (včera to taky ukazovalo že má teď pršet jako blázen+opakované bouřky) a teď? Pouze zataženo... A vemte si že zachvilku už bude srpen a už bude všeobecný energie ubývat, jestli nic nepřijde tak letos bez žádné přímé bouřky
Aidamkoo
No snad tam není zase něco jako zadrzna vrstva apod. Při pozorování cumulu mi připadá že po dosažení určité výšky vždy na něco narazí a rozpadnou se. I Slováci jsou bez výstrahy pro střed a západ
Jsem opět pesimista ale zde zřejmě opět bez významných srážek.
Vidím to na tradiční pás českomoravského pomezí + Jeseníky.
Aldy1977
My jsme asi taky ze hry.
Tak já tam mám v modelech průměr tak mezi 7-10mm. Jsou modely co dávají kolem 5mm a více ne, pak jsou modely co 15-20, tak uvidíme. Samozřejmě beru cokoliv, tak uvidíme co bude v noci následovat. Nicméně osobně si nemyslím, že spadne nějaké kvantum vody. I těch 5mm beru jako reálných, ale tak uvidíme. Noc je daleko.
Jinak podmínky se zlepší až směrem k noci na Moravě, samozřejmě do té doby času dost, tak uvidíme co vyplodí modely.
Myslím, že vše podstatné tu bylo řečeno. Shrnu to takto: Zaměřte se na studium zeměpisu, ověřujte si informace a nesuďte podle sebe. Teď něco maličkýho padá, ale k dosažení nějakého fakt dobrého úhrnu je ještě daleko. O to spíše, když za horama už nic není. Za mě pořád propadák, ať se to někomu líbí nebo ne. Až se dneska, pokud vůbec, dostanu na 10 mm, tak se teprve dá mluvit o +- úhrnu, kterej trošičku pomůže.
AuraPočasí
Vězte, že závidět není ale absolutně nic na světě.
Lerak2
Mě přijde, že letošní léto ovládlo sucho a vedro natolik dominantně napříč celou ČR bez větších rozdílů, že už je to vlastně jedno.
I kdyby celý srpen propršel, prostě už budu na letošní léto vzpomínat na to divné horké, suché s minimem srážek a bouřek, co chodí v průměru tak 1x za 10-14 dní a přinesou vláhu jen někde a velmi nerovnoměrně.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.