Tak takhle nejnovější ICON-RUC z 07 UTC. Oblast Prahy je doopravdy mrtvá, jen něco v dálce směrem na JZ a JV. A teď se posunuly ty noční bouřky spíše někam do oblasti severních až SV Čech. Okolí Krkonoš v podstatě. Na SZ Čech je tam něco na Děčínsku, Ústecku, ale více na západ už ne.
Na Moravě ten zásah bude zhruba tak na 50% území.
No aspoň člověk ví, jak na tom je. Prostě Praha je over... klasika no...
Diskuse o počasí Velmi silné bouřky 14.-17.7.2026
F4
Umíte i něco jiného, než si jen stěžovat na to, jak prší či neprší? Tady v aktualitě na Inku čtu, že u vás v Klášterci padaly při ranní bouřce kroupy. Tak nevím, co všechno se u vás musí stát, aby to bylo podle vašich představ. Očividně, když to nevyplaví lidem zahrady a neodnáší majetek, tak to není ono .
HelaS
No, ono je ale problém ten, že i vysoká tráva je vyschlá anglicky trávník neanglicky je to jedno, vyschlé je všechno, ale jinak pravda je že by si mohly ten anglický trávník udržovat, když ho tak moc chtějí
, ať to pak není jen seno.. A na druhou stranu, to že keře/stromy mají povadlé listy asi značí taky že co se týče vláhy hluboko dole, tak jí moc nebude, ale to je fuk, za to všechno muže anglický travník
Edit: Nicméně doufám že dneska dostanou nejvíce nejsušší oblasti, což je hlavně Olomoucky kraj a Jihomoravský kraj, které v posledních několika situacích utřeli jen nos
Czechia
Ty krupky, jsou ze zahrádek dost vysoko nad Kláštercem, v KH. To že dole ve městě nic nebylo, potvrzují i lidé v komentářích. Katastr Klášterce má od 280 mnm do 820 mnm. Není v Klášterci, jako v Klášterci. Navíc přes ty zahrádky šlo krátce menší červené tmavší jadérko, velikosti cca 1,5 km na 3 km, rychle zaniklo v KH. Neříkám, že úplně se vším souhlasím s F4, ale někteří se do něj zbytečně trefují, ač často neoprávněně. To je jako když nedávno někdo tady srovnával Klášterec město, že vlastně musí mít stejný úhrn, jak Měděnec nahoře nad městem, na hřebenu KH. Úsměvné? Spíš k pláči
Lerak2
Vyjímečně musím souhlasit. Máme chatu v Rašovicích u KnO, kde padali také menší krupky a byla krátká průtrž, jednalo se o to menší jižní jádro. Druhé severní šlo spíše nad Kláštercem, kde je sídliště a zahrádky, aquapark atd. tedy okolí Ohře v Klášterci bylo v mezeře.
Postup buněk byl doslovně chaotický, kdyby se lépe tvořily oranžový tak místo 15mm by mohlo bejt i 30mm. Chudák F4 s těmi 4mm, tu díru jsem na radaru taky viděl. Nom aspoň u toho byl. Já treba z toho žádný zážitek nemám.
AuraPočasí
Opět SZ Čech..., pozor, jsem doma takže na noc už smazáno.
Nechci nějak rýpat, ale poslouchat pořád, že napršely 4 mm nebo spadlo málo srážek a nespokojenost, i když jste tam měli (kromě Petera) kousek bouřku a aspoň nějakou podívanou, je už pomalu otravný. Já bych to bral pozitivně, že aspoň nějaký ten mm spadne. Tady na Moravě jsme na tom ještě mnohem hůř a někdo tu určitě má i čistou nulu za posledních 14 dní, či měsíc.
Konec ještě není, nějaký déšť k vám na SZ ještě přijít může. Já se hlavně bojím, aby to dnes opět nešlo kolem nás a tady maximálně zase vítr, který zvedne prach a bude mlhavo.. Dříve nebo později nějaká ta zálivka určitě přijde.
Jižně od Prahy vidím kupovitou oblačnost, zatím však jen velmi nevýraznou.
Zde tomu dnes moc šancí nedávám, nechám se ale rád překvapit
No já jsem zvědav co tady a v okolí. Poslední měsíc se maluje červená v tahu a nakonec z toho za 30 dní jen 6mm, v Tuřanech dokonce jen 0,5mm za poslední měsíc. Vypadá to nadějněji, tak uvidíme. Já osobně si ale myslím, že moc srážek nespadne. Vidím tam pro Moravu nějaké vidle ohledně bouřek, tak uvidíme. Nicméně nechám si to pro sebe kdyby náhodou to klaplo.
Koukám Most dobrý, Chomutovsko taky
Tak ty 4 mm co spadly někde v Klášterci nad Ohří jsou furt lepší než rovných 0 mm, co zatím (ne)spadly na mnohých místech po celé ČR a na dost místech to tak i zůstane.
A přesto si někdo postěžuje, že u něho pršelo... asi tak...
Jinak je to ještě docela nejistý, kde přesně ty bouřky budou. Nový ICON-RUC je má teď v noci na V-SV od Prahy, ale docela blízko. Ale to bude až po půlnoci...
Tadeas
Nevidím vyloženě nikoho si tady stěžovat. Jestli mu v Klášterci spadly cca 4 mm, no může být i naštvaný, vzhledem k tomu, co spadlo o pár km vedle (70 mm). Až to bude u tebe v Olomouci, spadnou ti 4 mm, a o pár km vedle 70 mm, myslím si, že to budeš komentovat velmi podobně. Navíc ty už předvídáš, že nic asi nebude, vítr a mlhavo. Uvidíme, co bude u tebe do zítra. Tohle je celkem loterie, jestli to někoho trefí, nebo ne
Lerak2
Ne, nepředpovídám, ale možná to tak znělo.
Jen říkám, že nejhorší scénář by byl, kdyby opět byl, jako minule outflow z bouřky, spustil se silný nárazový vítr a zvedl velké množství prachu, až na chvíli nebylo vidět ani do dálky. A ani nezapršelo, aby to ten prach smylo. A potom zůstalo zakaleno až do dalších dnů.
Ale zase, kdybych si stěžoval já, tak opět někdo řekne, že si taky pořád stěžuju.
Lerak2
Tak tady jde o to že jediný co člověk od něj čte před situací je že nic nebude, a pak že vše jde kolem, já to chápu ale 4mm jsou furt lepší než 0 a chápu že to plno lidem muze lézt na nervy
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.