MostMost V pohodě, tady na Kladně kupříkladu nemají vyhřívaný srážkoměr, a v zimě to píše hausnumera, jelikož srážky vždy nastanou, až když dorazí plusové teploty, to je daleko nepříjemnější, a naprosto odporující realitě... než taková chyba SW..
Přijde mi, že nějaký střih asi je, v Rakousku to alespoň dle radaru vypadá na supercelu co vznikla splittingem, ale zase ta lokalita je tam asi dost specifická, na podobných místech tam vzniká bouřka snad při každé situaci.
Negan Každá silná bouřka si vytvoří "svoje" podmínky a při štěstí jako tady, je dosti vysoký střih větru (18m/s) Ale u ostatních buněk je slabounký. Taková anomálie a může se to stát kdekoliv a kdykoliv.
Tak máme za sebou první přímou vznikla mi nad hlavou a byl to krásný slejvakam zalito a doplněné nádrže na dešťovou vodu jsem spokojená ještě jednu večer prosím. Už zase svítí sluníčko ale bacha jde to na Blatnou má to energii a sílí to, tahle bouřka dál může napáchat slušné škody u nás naštěstí bez krup. Teď jde směr Horažďovice - Blatná.
Tam kde jsou aktuálně bouřky a prší, poté pokud to odejde nebo rozpadne a naprší třeba 20 mm, poté vyjde slunce a začne pařit, tak tam bude neskutečné, ale opravdu až extremně nesnesitelné dusno... ono je i samo o sobě dusno hrozné... ale v těchto lokalitach to bude masakr...