Nejbližší frontální systém je u Londýna, což je dost daleko na to aby nás mohl ovlivnit
Diskuse o počasí Bouřky 20-21. 6 2026
Nad střední Evropou je samostatná linie konvergence doplněna brázdou nižšího tlaku vzduchu, to na nějaké tvoření bouřek stačí.
Jinak za mě tady bude celkem klid. Nicméně co sledovat bude. Nemusím mít bouřku nad barákem aby bylo co sledovat. Spíše mě trápí suchý červen.
U nás 31 stupňů 🥵
První bouřka se vytvořila zatím kousek od naších hranic na severu Rakouska. Podle modelů už by tam mohly padat i kroupy.
Vznikla na jiném místě, než modely očekávaly, takže dneska ta šance je v ČR na bouřku prakticky kdekoliv, sice se to hlavně čeká v Čechách, ale je pravděpodobné, že se nějaká prudká bouřka objeví i na Moravě. Podmínky jsou dobré i zde, ale v Čechách o něco lepší.
Jéhé zas čechy krom SZ, z bouřek z tepla. To chybělo
K první konvekci v okolí Prahy začne docházet podle mě kolem 16- 17 hodiny
Jelikož se bouřky nebudou výrazněji pohybovat, v centru Prahy by případně mohlo docházet i k nějakým škodám.
Ráno jsem na obloze pozoroval altocumulus castellanus tedy signál instability v atmoséře, uvidíme co bude odpoledne.
Aldy1977
To si nemyslím, máme tady výstrahu.
Meteorolog 2011
při takto silných bouřkách ČHMÚ dává výstrahu na mnohem širší území “pro jistotu”. Šance, že u vás něco dnes bude opravdu moc velká není, ale je lepší mít výstrahu i na místo, kde nejspíš nic moc nebude než naopak
Lukáš Záruba
Šance je dnes jak říkám prakticky kdekoliv. CAPE je sice v Čechách o něco vyšší, ale i zde na Moravě dosahuje kolem 1000 a více, a CIN bránit nebude. Sice se spíše hovoří, že velmi silné bouřky se čekají v Čechách a na Moravě jen ojediněle, ale vyloučit to nelze.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.