Tak jsem si dnes vyrazil na jizerku, přesně sem trefil to nehybne jadro. Slušná průtrž chvílemi i s krupkami. Po 40min to konecne chciplo a je zas jak v pradelne Bylo pár bližších cg jinak téměř bez bleskové aktivity. .
Krátce po 13 hodině konvekce a rychlý vznik bouřky přímo zde.. Bohužel se to poměrně rychle odsunulo k V a stihlo to zde vylít pouze 3,2mm.. Letošní devátá přímá bouřka ale zapsána.
palma Teď ti tam dorazila pouze rozpadlá kovadlina. Za to třeba Liberec je teď obkloben bouřkami ze severu a jihu.
Tady je strašné horko (skoro 33°C) a směrem na S a Z se to začíná hodně kupit, ale zatím to na nic velkého nevypadá, ale bouřky se začínají pomalu přemisťovat a tvořit na východě Čech.
34,7°C, takže chuťovka. No modely pro dnešek celkem negativní, ani polední či popolední updaty nic moc. Aladin dává výplachy, tak třeba trochu sprchne.
Už také podruhé přechází opět nad Českem (stejně jako včera) další bouřkový systém. Na čele musí být velké nárazy větru. PS: Chtěl jsem sem poslat fotku toho bouřkového systému a z nějakého důvodu mi to nejde.
Jsem zvědavá, jak v průběhu odpoledne, zatím to tady na nic nevypadá, ale v podstatě kolem dokola skoro všude něco vidět, základna u MB takhle zdálky luxusní 👌