Diskuse o počasí Bouřky a déšť 2-3. června 2026
ludvicek
U mě taky zase čistá 0 svítí o dušu 18°C oni ty jejich slavné aplikace co ukazují ve zprávách jsou na prd podle včerejší animace tady mělo
od 4 rána a realita je zase někde jinde, ale něco málo jde z AT tak snad nám to omočí alespoň chodník pokud to sem doleze a nerospadne se to v predikci tady na in mám cca 2 mm
, uvidíme.
ludvicek
Je to celé opožděné, takže proto je to tak jak to je, ale nebojte, urcite to k vám dorazí
Myslíte, že ty srážky z Rakouska mají šanci vydržet až do SV Čech?
No nevím ..třeba přímo Ostravě se to letos vše vyhýbá... bouřky byly v okolí ale zde to nedošlo. já osobně jsem letos nepozoroval ani vzdáleně zahřmění což je pro mne šok, to se mi ještě snad nikdy nestalo v tomto kalend. čase ... Vzhledem k předpokládané synoptice bych se ani nedivil, že se nedočkám přímé bouřky zde ani v červnu...
Bez pár desetin 10 mm, to je k těm 20 mm z neděle už příjemné - snad vyjde i ten pátek na střed Čech, vypadá to nadějně. Tentokráte se dostalo i na sever, i když trochu v užším pruhu, než bylo plánováno.
Teploty v bližším výhledu normální, tak je šance, že se to tu trochu zazelená.
Zde spadlo 5 mm i když modely dávaly spíše těch 10 mm. Ale nestěžuji si a od neděle 35 mm je pěkných, další srážky budou následovat v noci na pátek tak snad se zase zadaří a hlavně v těch oblastech, které měly srážek za celé jaro nejméně. Od pátku to zase vypadá spíše na sušší období takže bylo by fajn kdyby té vody spadlo tento týden co nejvíce. Ale žádná vlna veder zatím na obzoru není, takže červen by mohl být uživatelsky celkem příjemný ty teploty 20-25°C v maximech jsou za mě top.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.