Docela jsem fandil jižnímu směru, narozdíl od toho SZ je v naší lokalitě vždy větší šance na srážky, jenže modely to na poslední chvíli brutálně umazaly, nakonec budeme rádi za 5mm.. tak snad alespoň to vyjde
Modely v posledních výstupech počítají s bouřkami hlavně v Jižních Čechách a na Vysočině, uvidíme co ta Jižní Morava předvede po půlnoci. Dostupná energie se bude vyskytovat prakticky po celou noc a bude neustále zásobována z jihu. Zatím první déšť a slabší bouřky míří na Šumavu a něco vzniká i u Plzně, uvidíme co v příštích hodinách.
Negan No já jsem teď brutálně zmatený. Mezitím co Icon tam namaloval nějaký pořádný vnořený srážky i konvektivního typu od jihu, tak Icon-De úplný pravý opak. Jako asi tuším, která možnost vyjde, ale.. Nějaká energie přes noc bude a vůbec nevidím důvod, proč by nemohla být nějaká elevated konvekce. To proudění od jihu nebude špatné. Rozhodně lepší než to minulé od SZ. Jako to načasování asi horší být nemůže, ale co už. Prostě minimálně do nějakýho balíku srážek se to mělo slít dohromady a nevidím důvod těch výmazů.. Budeme se modlit za každý deštík, protože tady za noc na pondělí a v to ráno něco málo přes 5 mm. Klokan_0 Nevim jestli Aladinovo Cape je dobrá volba. Ty hodnoty jsou vždycky úplně přestřelené.
HaMeLeOn14 No musím se přiznat, že jsem koukal jen na regionály, ten rozdíl mezi icony je teda solidní Každopádně nový Icon de si pro nás pořád drží solidní bídu, akorát na jih Čech dává pěknou zálivku, tak uvidíme.. naštěstí další šance na srážky by měla být v pátek.
No. líbí se mi ten směr, plus to na radaru vypadá nadějně.. mohlo by to tu nad ránem něco dát..Jinak venku je na posezení při svíčkách..+19,5 a vlhkost 65%... bezvětří..