Dobrá bouřka, i když jádro vypadalo že mine tak šla o kus severněji než ty vedle.
+8 mm. Za dnes 11 mm.
Diskuse o počasí Bouřky od 31.7. do 5.8.
v německu ještě nějaká lajna je. za tímhle bordelem se rychle vyjasní a snad nás hezky sejme nějaký menší komplex bouřek
Nám tady za posledních 10 dní nacmrndalo 10 mm. Málo nebo hodně? Za červenec asi 65 mm. Čekám na nějakou bouřku, zatím docela marně... Třeba teď se něco blíží (bouřka to není), jenže klasika = díra... Tak si počkám Výhoda je, že neplesniví rajčata (ale taky moc nezrají) a byla fajn sklizeň meruněk i švestek
Dnešní max teplota skoro 25°C, taky fajn.
F4
To, že je na východě více deště a bouřek, nikdo neovlivní a taky za to nikdo nemůže..
Chápu, že vám to v Čehách vadí, ale nikdo s tím nic neudělá. Letos je Morava a hlavně východ magnet na bouřky. Příští rok budete na řadě třeba vy v Čechách, kdoví.
I přesto, že Morava dostává plno bouřek, tak tady taky moc žádná paráda..
Neznamená to, že když na Moravě hrozí bouřky, tak budou všude. Tady se nám bouřky také dost vyhýbají, a když nás něco zasáhne, tak je to ve slabší formě..
A určitě jsou na tom nějaké stanice ohledně úhrnů hůře, jak tvoje úhrny. Já jsem taky za červenec nedosáhl ani 70 mm..
F4
Tak na wundegroundu jsou tři stanice v Klášterci, vybral jsem jednu, že které to šlo počítat, ostatní dvě měli nějaké výpadky, to jsou dohledatelné fakta, které tu tak chceš, beru, že ty srážky měří správně. Byť tedy ty dvě se shodují za květen - červenec, jedna má za uvedené období uhrny nižší. Já si na léto stěžovat nemůžu, je průměrný, na zimu už jo, je nadprůměrná - nic s tím neudělám, tak budeme útočit na všechny a všude.
Tak včera u nás pršet nemělo, odpoledne vylezeme ven se sekačkou a začalo takže práce v pr...delí,dneska mělo od rána
realita,spadlo pár kapek a jinak nic,předpovědi úplně na dvě věci,počasí taky,člověk si neplánuje absolutně vůbec nic
ať už tohle cmrndani místo prstění skončí
Jen mi někdo řekněte, v čem je na tom východ letos srážkově líp ve srovnání s průměrem, než západ? Takhle od pohledu je na tom západ i východ víceméně stejně, a hůř je na tom tzv. tradiční pás. Tady začalo taky pořádně pršet asi před 3 týdny a díky štěstí na konvektivní srážky jsme se za červenec dostaly slušně přes 100 mm. Do té doby jsme si však dávali jeden srážkový podprůměr za druhým.
Nový icon-de to přidal více na pomezí Čech a Moravy, takže ještě nepatrně více posunout na západ a byla by to super zálivka. Jestli se to bude přetáčet, tak to může hodit relativně slušné úhrny.
Jako spíš si myslím, že půjde o déšť, ale vnořené blesky především na Moravě asi určitě budou. Přece Morávka zase nevyžere i ten déšť..
CZert
U Hořic se vyskytuje silné bouřkové jádro produkující přívalové srážky i kroupy
Na ten zítřek to jsou ale pěkné malůvky , zrovna další silné déšť a možná bow echo, tak musím ještě být v Egyptě
.
Možná se pravděpodobně objeví už zítra nebo spíš v neděli nějaké SPA , protože bude v neděli opět na Moravě u nás vydatňák a do toho se uvidí co ty bouřky zítra.
Edit : právě nás opět podlezla buňka úplně stejně jak včera a strání to vyžralo, takže jen 0.5 mm
Ty buňky poblíž Libochovic vypadají trochu nebezpečně, tam mohou být i kroupy (?)
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.