Predators2
Velmi ale velmi lokálně 1000 CAPE, to bude tak na 1% území možná. Je to věštění z modelů jen, ale průměr je nějakých 300 CAPE, prostě ty bunky co zítra budou vznikat na Z/SZ/S Čech, tak budou krátkodobého působění. Pár desítek minut, pár blesků a exitus. Převážně bych spíše očekával "oranžové" přeháňky.
Diskuse o počasí Bouřky 24.-26.7.2025
My tuhle epizodu začínáme pěkným dopoledním překvapením, takže spokojenost. Slyšel jsem celkem 8 hromů, ale bouřka to byla jen vzdálená, kolem nás už blesky nebyly. Poslední hromy byly slyšet, když už začínalo pršet. Nakonec z toho byla velmi silná až přívalová přeháňka a dala nám slušných 6,1 mm, takže v červenci už máme 83,1 mm srážek a tím pádem je už jisté, že červenec budeme mít srážkově nadprůměrný. Jinak, ještě jsem si na blesky.bourky.cz náhodně všiml, že v úterý byla nějaká bouřka tak 16 km od nás, ale vůbec jsem o ní nevěděl, nic jsem neviděl ani neslyšel. Takže z toho dne vzdálenou bouřku nemám.
Tak tady pro střední Čechy to vypadá bohužel opět na začátek nudného a bezesrážkového období, SZ kraje zítra možná ještě něco málo chytne. Tyhle situace bez střihu vyloženě fakt nemám rád, v dalších dnech to vypadá spíše na srážky pouze v pohraničí - hlavně tedy jižní Čechy a Morava.
Modely s tím sice hážou každým výstupem sem a tam, ale stále to pro nás na nějaké další významné srážky fakt nevypadá. Jedině že by se sem trefila nějaká stacionární chcanka, jenže těch bude poměrně dost málo, takže šance je zanedbatelná. A samotné TN se nám budou nejspíš nadále vyhýbat. Těch 10 mm a kousek na zvlněné SF bylo úspěch.
tak Brno si zasloužilo silný trvalý déšť a na radaru zásek a tady nás ta bouřka asi jen lízne. Jsem to asi přechválil, to že tu často prší, ale nevadí. Podle jakého radaru se řídíte? protože radar meteor ukazuje, že ta bouřka jde bokem a radar od Němců (Počasí a radar) ukazuje že nás to zasáhne, tak nevím co si mám vybrat
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.