kapr84
Podle mě by se oranžová výstraha na přívalové srážky mohla dát
Diskuse o počasí Bouřky 21.7.2025
No ja urcite cekam aspon fajn profuk od ZSZ, ten tu vzdycky fukne i do 20 m/s, ale bourky u nas asi spis ojedinele, a len lokalne vyssi intenzita. Nejak v nejaky velky system ani neverim. Ted budka hlasi 28.9°C, a celkem dusno. Pocitovka ve stinu 30.1°C, rosnacek 18-19°C
forman.leos
Jak SZ je out 😑 kam koukáte? V předpovědích je shoda, že právě SZ má dostat solidní várku deště. 20-40mm. Možná i zabouří .
sice se to říká pořád, ale do chvíle co to neuvidíme na radaru není jistý nic. sice ty omalovánky icona a jeho obrovská 50db buňka hned nademnou vypadá gurmánsky, ale jinak tam toho má celkem pomálu, další silnější buňku v klasický oblasti nymburk-hradec cca, kde se to prostě chytá dobře. co se týče větru v buňkách, lokálně to budou i silnější downbursty, ale celkově to nevypadá na mnoho buněk
Predators2
Já koukám na odborníky z ČHMU a podle nich to bude max na žlutou. To že zaprší je hezký ale rád bych nějakou tu bouřku
Zítra bych to viděl na klasickou jedničkovou situaci. Záhadou je mi celkově nižší cape letos, a že by to bylo třeba suchým vzduchem... Nepřijde mi že by byl sušší než předchozí roky, i při pohledu na různé hladiny. Vyšší hodnoty jsou klasicky okolo Itálie a celkově se letos daří i východu Evropy.
ID2 varianty to mají zajímavý. Pro západ a SZ vnořené konvekce což zvedne o dost mm. Ale některé mají i velké zpoždění fronty, to znamená že iniciace hlavního eventu začne na pásu od SZ po jih. Budem koukat na satelit a uvidíme, večer pak kouknout nowcast.
kapr84
presne tak zítra je to dost nejisté takže se divím jak mají v ČHMÚ jasno uvidí se až zítra nedivil bych se kdyby dali 2
Tak podle aladina by mohli spadnout i přes sedmdesát mm. To by už byl slušný úhrn
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.