spurdo
Hodně se zaměřují na outbreak situace a když druhý den mají být bouřky o něco slabší, už to neřeší.
A proč se nekouknete na automat? Na jejich stránkách mají tu stejnou předpověď stupeň 1, 2 a 3 podle modelového automatu. Klidně to sem hodím.
Diskuse o počasí Silné bouřky 5.6. 2025
Francois
ale snad si situaci zpětně vyhodnocují ne? Já teda doufám.. a pokud vím, tak se před situací o derechu spekulovalo...
prostě jsem vděčný za konvektivní skupinu na facebooku, protože ti jediní podávají informace... pravidelně... ne nahodile a jestli jsou veřejná služba nebo ne to mi může být celkem jedno.
Takhle k 18 UTC, nic extra. 3. stupeň je jenom na východě Evropy, kde probíhají opravdu pořádné bouřky. Na JV Moravy jen 1, max. izolovaně 2 stupeň...
Fňuky nevydali mi předpověď tak pojedu do nich. Začněte si dělat své vlastní mapy a uvidíte kolik času to zabere.
Kdyby to byl projekt EU tak by ty předpovědi vycházely asi denně. Bohužel je to neoficiální projekt a tahá to tam v současné době pouze Tuschy a občas Pucik....
AuraPočasí
Pro dnes jsem udělal mapu a dal Moravě dvojku. Podle mě větší kroupy a vítr budou.
meteoko
Slovo jenom je dané tím kontextem, co tu bylo včera. Prostě včera to bylo vyvrcholení a toto co se čeká dnes, už je jenom mírnější vlna.
Ale samozřejmě přeji všem lovcům pěkné bouřky a potenciál je slušný.
V Čechách se vyskytuje mírný déšť, na Moravě a ve Slezsku začínají vznikat izolované přeháňky. V příštích hodinách začnou na Moravě a ve Slezsku přerůstat do bouřek a naberou na intenzitě. Poslední výstupy modelů je čekají nejintenzivnější na jihu a východě Moravy a na východě Slezska. Pozor hlavně na kroupy a přechodné nárazy větru.
kapr84
Kapře podle mě nechápeš jeden základní fakt. Estofex je dobrovolná skupina, kterou vedou amatéři zatímco konvektivní skupina je samostatná jednotka ve struktuře ČHMÚ, které spadá pod ministerstvo životního prostředí, takže je tam veřejný zájem vzhledem k financování ze strany státu na to, aby byly z jejich strany podávané adekvátní informace. Dělají to z veřejného zájmu a je dobře že to dělají a navíc tak skvěle a kvalitně, ale srovnávat Estofex a KOS z ČHMÚ je prostě nesmysl.
Aidamkoo
Ale mně to může být jedno jako tomu, komu je předpověď určena.. mně nemusíš psát co je Estofex zač.. sleduju jejich předpovědi od doby co mám internet.. Já tento fakt chápu, to se neboj, nejsem úplný tydýt abych nerozeznal rozdíl mezi Estofexem a ČHMÚ.. ale děkuju, že si myslíte, že ano.. toto je můj poslední příspěvek ke spolku Estofex.
kapr84
Kapře z mé strany k tobě poslední příspěvek asi takový. Očividně jsi z toho pobral všechno jen né meritum věci. Nikdo netvrdí, že jsi tydýt, ale když napíšeš, že estofexu jsou bouřky u pr...., tak se prostě člověk musí ozvat. Né každý v tom už tak dost omezeném týmu má čas na dělání předpovědí, když ti to vadí, tak jim nabídni pomoc a pak budeš spokojený. Já si estofexu mimořádně vážím už od doby co ho sleduji od roku 2012 a že dneska nevydali předpověď doopravdy pohyb zemské osy nezastaví. Mrzí mě, že jsi z toho všeho nabyl dojmu, že tě považuji za tydáta, že nevíš rozdíl mezi Estofexem a ČHMÚ, ale to já netvrdím a byl bych sám proti sobě kdybych to tvrdil. Ta tvá dedukce mě ale celkem mrzí...
Aidamkoo
Kapr dělá hezký fotky, ale jinak.......
Dávat trojku v okamžiku, kdy už to mají lidi nad hlavou fakt není moc akční, nikomu to není už nic platný, je to s křížkem po funuse.
Ale pořád lepší , než dávat obláčky z Churáňova, když řádí v ČR tornádo, takže progres tam určitě je...
Včera ,,akčňáci,, z ČHMÚ předvedli hlavně to, jací jsou k politování egoisté, ale to se jim. ,, stává,, celkem často..
Estofexu jen o chlup nevyšla ta trojka pro SZ, kroupy 6/7cm byly jen kousek za hranicema.
Jinak samozřejmě přeji dneska Moravě nějaké pěkné bouřky a co nejmenší škody.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.