Rychlé shrnutí ode mne - první bouřka po 18:30, dala 5 mm. Po 20.hod přišlo to hlavní, během pár minut prakticky tma. Nyní jsme už na 30 mm, naštěstí vítr nebyl žádná hrůza a kroupy malé. Nyní už to pomalu odchází ...
Diskuse o počasí Silné bouřky 5.6. 2025
Tady to naštěstí tak hrozné nebylo. Krátce po 18h se formovala a postupně blížila bouřka s velmi blízkými CG blesky, opravdu strašidelné rány. Poté se to vše shlukovalo do celků až mě krátce na to přešla linie bouřek. Čelo tohoto systému se bohužel nedalo fotit, v tu chvíli se totiž přidaly silné srážky a výrazné blesky, tudíž nemožné jít ven fotit nějakou strukturu. Projevy naštěstí v klidu, silnější vítr max do 70km/h a přívalový déšť. Blesků bylo také spoustu, hlavně po přechodu. Za dnešek spadlo dohromady 12mm.
Saphirek
Krup tam spadlo hodně: https://www.facebook.com/reel/718472510708933 Ale popadané stromy tolik hlášeny nejsou - možná uhodil blesk do rozvodny...
Ta supercela vysypala hlavně obří množství krup na Moravě a ve Slezsku v pásu, kterém šla.
Sem dnešní bouřky přinesly nádhernou oblačnost, nejprve wall cloud a poté krásnou supercelu, Co se projevů týče, vítr problém nebyl v podstatě zesílil jen velmi nepatrně, vyskytl se ale opravdu prudký déšť, menší kroupy do 1cm a také velké množství Cg blesků. Spadlo 18mm vody.
Mr. Lightning
Kouknul jsem na to až teď, přesně takhle stojí vlasy mejm holkám, když delší dobu skáčou na trampolíně a válejí se po skákací ploše, ovšem trampolína musí být vybavena vnitřní ochrannou sítí, je to totálně nabité statickou elektřinou.. jednou jsem tam za nima vlezl, a když jsem vylézal ven, tak jsem si šáhnul na železný schůdky, takovou prdu jsem dostal poprvý v životě.. Souhlas, být těma lidma na tom videu... mažu do baráku jak namydlenej..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.