Diskuse o počasí Přechod mohutného bouřkového systému 4. - 5. 6.
Jižně od Prahy to začíná hodně zesilovat. To jádro červeno hnědé už má fakt poměrně obří rozměry a blesková aktivita prudce sílí. Dostalo to grády, rozhodně není konec.
Prahu to asi netrefí, spíše Český Brod nebo Říčany.
Tak sem si chtel vyjet na vitkov ze omrknu stav a po ceste koukam uz zacal chaos dřív něž přijde bouřka
No teď mi to došlo... To velké rozměrné jádro jižně pod Prahou, nejspíš to bude HP supercela... Alespoň bych tipoval radarově, tedy dost slušný mazec zřejmě...
Je to prostě oddělené, takže to bude zřejmě supercela, navíc střih větru v tyto hodiny stále stoupá.
Flame
Nymburk je doslova magnet na ty supercely, snad každý rok tam jsou, asi to opravdu dělá to Labe, i dnes ty supercely doslova stáhlo, což mi nevadí, podívaná to byla úchvatná a škody na zahradě žádné - ty 4cm kroupy bych fakt nechtěl..., jinak hromy vzdáleně duní až sem, přitom je ta bouřka ještě daleko, myslím, že blýskavici budete mít určitě.
Všimněte si prostě na radarové animaci, jak se to zformovalo... To snad není ani možný, aby nešlo o supercelu.
To nejhorší jde přímo na mě 🫣
Opravdu myslíte že je to supercela? Já jen abych věděl na co se připravit
Je to supercela, koukal jsem na meteopool, výrazná rotace, ale nejde mi vložit obrázek, protože příliš velká data.
Jedná se možná o nejsilnější supercelu dnes vůbec...
Aktuálně pořád sílí a je otázka, kdy se zarazí a kam až naroste.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.