Diskuse o počasí Přechod mohutného bouřkového systému 4. - 5. 6.
Supercela jak z učebnice. Má pěkný overshooting top, jasně zřetelný.
Jsem doma z výletu. Projel jsem půlku domažlického okresu, to nejlepší co jsem mohl vyfotit bylo ode mě dál než jsem předpokládal že půjde.. Blesková aktivita velká ale bylo evidentní, že to Šumava zabrzdila, žádné velké nárazy větru jako byly v Německu, jen slabší déšť. Teď koukám na radaru, že to zase nabralo na síle a těch blesků je hodně. Zajímavé na to kolik je hodin co se teď odehrává ..
ta supercela je teda pěkný monstrum
Já jsem se v dáli díval na supercelu u Nového Bydžova a opravdu nádherná podívaná to byla.. Nepřetržité blikání, sice jen v mracích, ale byla to paráda. Když si člověk představí, že pod tím padají třeba 3 cm kroupy tak je rád, že je jen v dáli. Vzápětí potom šla další, ale ta už utíkala moc na sever směr Kopidlno.
No a já teď čumím na radar, snad ta vnořená supercela půjde víc západněji, to je síla.
Daniel Moudrý
Je Němci už dávají pro tuto krasavici fialový 4 stupeň nejvyšší
Zeu
Co to tam kreslí u Plzně?
ČHMÚ už uznal, že to jsou extrémně silné bouřky a dal na ně výstrahu. I pro Prahu.
Extrémně silná bouřka, která vznikla na Příbramsku postupuje k východu až severovýchodu a postupně ovlivní jihovýchodní polovinu Středočeského kraje a jihovýchodní oblasti Prahy. Je doprovázena velmi silnou bleskovou aktivitou, podle radarových měřeních přívalovým deštěm kolem 50 mm a velkými kroupami nad 3 cm a silnými nárazy větru ojediněle kolem 100 km/h.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.