Diskuse o počasí Bouřky od 7.8.2024
swan1
Špatně jsem se vyjádřil. Místo toho, že je to lokální, jsem spíše chtěl napsat, že těch silnějších jader s blesky není mnoho, takže to zasáhne prostě jen velmi málo míst a lokalit, ale pak na Moravě to bude četnější na více místech.
Celou dobu se snažím říct, že prostě to co mířilo na Prahu od západu v dopoledních hodinách nemělo žádný větší potenciál, který se naskýtá až východněji, ale cokoliv napíšu, tak se mi vždy snažíte nějak nenápadně oponovat a tvrdit, jak to vlastně v Čechách slušně jede a jak jsou dobré podmínky - to je jenom úhel pohledu, ale já to tak nevidím. Jako Vy ty bouřky podle mě přehnaně velebíte, ale ono se fakt nic většího neděje - to bude až více na východ.
Aura_
Tak jasne, vystrahy je treba brat s rezervou, ze zkusenosti vetsina vystrah pro Prahu u nas vychazi na prazdno, ale tak je to komicke, jsem si vcera rikala, ze neni vystraha, o nic neprijdu a ono ejhle.. o to vic nastve, ze tech bourek primo pres nas letos bylo fakt poskorvnu a z toho mala je to zrovna, kdyz jsem pryc. A ted zrejme opet chybim
No nic, uvidime, aktualne jsem na jizni Morave, estofex hodil 1, tak treba bude tady neco k pokoukani
Aura_
Nic nevelebím, to se ti něco zdá..
Jen jsem si ráno tipnul, že z toho deště, co jde na Prahu nějaké bouřky budou, protože jsou podmínky..
A děje se..Nic víc, nic míň..
Co se týče tvého vyjadřování, to je tvůj boj..
Vždyť v klidu, pozorujme, konentujme, co se má stát se stane ?
Východní polovina dneska pojede asi neskutečně..
Že to tam bude silné , to je bez debat..
Tady u nás na SZ to taky parádně naskočilo, už hrmi skoro v jednom kuse
Bouřka v Praze je velmi fotogentická a výrazná co do oblačnosti. Pokud jde o ty projevy a přívalový déšť, řekl bych že to zasáhlo jen malý kousek Prahy, jelikož z těch oranžových odrazů to nebylo tak silné. Asi až tam, kde je hnědá na radaru.
Daniel Moudrý
Na tom SZ to jede fakt pěkně... To musí být nějaká regionální vlna podpořená sbíhavosti prouděním, určitě to není konvenční, v té oblasti je zataženo vysokou oblačností a tohle se odehrává pod ní.
no hezká blesková díra, trvalo těm buňkám vůbec vyrůst a teď za náma hned organizace do lajny. Ale z těch miniprehanek pršelo extra hodně takže to zlý není .
příště to ale musí pohnout >: (
konvektivni hezky jsou aura. Tohle je prostá konvekce nakopaná frontou, slunce není potřeba.
Aura_
Když jsem viděl Cape v Praze 650, v 6 hodin ráno, tak se to prostě dalo očekávat..
Slunce má ještě obrovskou sílu a stačí pár hodin a ta bouřkově využitelná energie, pokud jsou podmínky (hlavně vlhkost a ta dnes je) letí nahoru závratnou rychlostí.. + podpora fronty a jede to..
Východněji to odpoledne bude asi masakr..
no hezká chcačka semka dorazila. samý pluska. takhle dopadl předtím poklidný potok. jsou v něm tak 40-50cm vysoké plevely, ty jsou prakticky kompletně pod vodou. 13mm
Zase neplašte, porad je to 1st od Estofexu.
Nejak v predpovedi nezminuji Vychodni Čechy, tady urcite bude taky neco, je dusno dost.
26st 70% ,stoupá nadale
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.