Diskuse o počasí Ojedinělé, postupně místní bouřky od 16.5 2024
Vítejte na severozápadě. můžeme mít výstupné proudy silné jako pecka, velké mraky, červené odrazy a prostě blesk ne. Asi to vidí mě jak na to koukám tak čeká až odejde z mého pohledu.
Ondráš*
Nevím, já měřím vzdálenosti blesků z radar.bourky.cz ale třeba tam nejsou všechny... fakt nevím co bylo, nic mě stejně nevzbudilo. Až dneska jsem kontroloval ty blesky.. ani aplikace nehlásila něco nademnou.... Věřím tomu, že kdyby prásklo 2 km tak mě to vzbudí.. Tady to co sem dáváš už poněkolíkáté udávalo něco jiného než jsem si změřil, když jsem v terénu tak sleduju buď vzdálenosti na BO a ještě jednu.. A je zajímavé, že to neprobudilo tady z rodiny nikoho....
Mám to takto. 0-5 přímá nebo blízká. 5-10 vzdálená. Více velmi vzdálená až blýskavice.
V návodu pro pozorovatele se posuzuje uběhnutí doby od zablýsknutí po zahřmění:
do 10 sekund na stanici nebo blízká
10-15 sekund vzdálená
nad 15 sekund velmi vzdálená
hřmí
U Mostu tromba: https://www.in-pocasi.cz/pocasi-u-vas/foto.php?id=...
Dneska spokojenost. Shelf cloud, tromba, supercela a dobré záběry mraků kovadlin. Škoda že ty buňky zase vydriftovaly aby mě minuly ale tak včerejšek nahrazuje ty úhrny.
Úterý smazáno klasicky.
Posilate pekne reporty u nas prselo rano a dopoledne, takovej silnejsi zahradnicky destik, bouřky šli vychodneji a ted uz je cca od 13h jasno, ale smer zapad to naskakuje, tak treba nas vecer jeste neco dojde. Nevite jestli to pojede nekde i v noci nebo to ma vecer chcipnout.
Jinak prijemnych 21st a dusno. Ale da se to jeste.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.