Aldy
Srážky byly zanedbatelné, ale teď už se to trochu rozjíždí. Taky fakt nevím co včera ten systém, ale i ty denní bouřky blokovalo. Snad nám tady nějaký chytrolín řekne něco k tomu.
Na Slovenském radaru to vypadá moc pěkně, ale celé se to začíná stěhovat k severu a sv. což je taky dobře protože pod námi u Zlína taky pěkně leje.
Diskuse o počasí Ojedinělé, postupně místní bouřky od 16.5 2024
Sice se v dalších dnech budeme nacházet v nevýrazném poli nižšího tlaku, ale zde to bouřkově produktivní asi moc nebude. Blížící se bouřky nám většinou seberou hory nebo je rozfouká vítr. Bouřky při této situaci naskakují také spíše západně od nás. Uvidíme, ale nějaká větší zálivka už je potřeba, potok v lese je už téměř vyschlý!
Pěkně se to do sebe slévá a pěkně se to barví na radaru a začíná sypat super. Jinak Polsko a východě Slovensko už jedou bouřky. Rovnou ze západu postupují přeháňky v Čechách, ale tady máme ještě JV.j.proudění. Zajímavý to stav, kdyby bylo ještě teplej mohla by z toho být i nějaká bouřka.
No jo, ochladí se prakticky na sucho, ze včerejších +24 na +16.. to je pech. Aspoň nefučí, jediné to pozitivum a srážky do 2 mm.
Květen ve Vsetíně má průměr 79 mm, já mám k dnešnímu dni 32 mm, výhled denně srážky do konce května, ale je to propadák na to co tam bylo před pár dny (do konca týdna skoro 60 mm ),.. no jinak nejmíň srážek v květnu spadlo v roce 1947- 9,4 mm a nejvíc ve 2010- 261 mm, pěkné rozpětí.. ale po zcela normálním březnu a stovkovém dubnu tohle tady jaksi nevadí, mohlo být víc těch dnů, no tak bohužel
Letos v květnu denní nejvyšší úhrn 7.5. 15 mm
Včera bouřka ze systému z Rakouska vznikla nedaleko a nakonec za včerejšek pěkných 10mm, moje přání 20mm mělo ORP vedle Dačicko a Slavonicko, holt JČechy vždycky hrajou jinou ligu, bejt 25ky byl by to jiný level, dnes je na mě zima, včera těch cca. 22-23 kolem poledne na Pardubicku bylo lepších, tak snad o víkendu i u nás a s bouřkama.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.