Aladin už taky přidává.
Nárazy maluje opět až přes 35 m/s, takže něco slušného se určitě ukáže.
I ICON-DE se toho nebojí.
Řekl bych, že podmínky pro supercely budou ideální.
Diskuse o počasí Bouřky od 10.7. do 14.7. 2023
Petr12
To vypadá na pěkný rozsáhlý komplex, co jsem koukal, tak by měl začít slábnout až někde v okolí Zlína, tak uvidíme. Icon-DE kreslí pěkné srážky, ale nejspíš tolik nezaprší, jelikož by to mělo přecházet poměrně rychle.
Zítřejší situace nebude mít problém s iniciací bouřek - podpora fronty, níže a ještě sbíhavosti proudění na několika místech bude vytvářet bez problémů bouřky. Ta sbíhavost proudění je pěkně vidět na Ventusky: https://www.ventusky.com/?p=50.36;15.70;6&l=te...
Naproti tomu třeba toho 22. června ke sbíhavost nedocházelo https://www.ventusky.com/?p=50.34;16.41;6&l=te... - a k iniciaci bouřek na našem území nedošlo (sbíhalo se až potom večer v Bavorsku ale nakonec ne tak výrazně).
Tak třeba bude více bouřek než toho 22.6.
Ne, to zase ne, ale vypadá to hezky. Blateňák
Jinak přidávám pokračování, proč vlastně výstrahu nevydali. Přece ta vlhkost to snad tolik nezkazí…
Já to nechám na zdejších odbornících. Každopádně počáteční pesimismus nebyl na místě. Od začátku bylo jasné, že k něčemu dojde.
Jinak konečně začíná normální horké léto. Ten průměr už byl divnej. V dnešní době musí být vlna veder, jak se sluší a patří. Vyhlídky super. Přitápění pod kotel ještě vydrží zřejmě dlouho a k tomu šance na větší bouřky. Po dlouhé době zřejmě díky větším bouřkám bude i větší zálivka.
HaMeLeOn14
To je přesně to, proč tady nemá smysl 5 dní dopředu na základě predikcí něco definovat, jak to bude, kde to bude, kdy to bude,v jaké síle..
Díky ultra suchému vzduchu zatím neví ani odborníci, co přesně za 24 h bude, zdali vůbec něco..
Pokud bude před frontou nějaká kapsa vlhčího vzduchu, může se to rozjet do silných bouří..
Do poslední chvíle to bude nejisté...
CTRA už vydali předpověď. Moc se toho nebojí teda
Lukáš Záruba
Co to jako je?
To je teda jiná mapka.
Čekal jsem všechno, ale že tam napálí nejvyšší stupeň, to teda ne. Chápu, že to je pouze experimentální, ale přece mají rozum.
V CTRA to už zmírnili na “pouze” vysoké nebezpečí.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.