Ted se vytvořilo jádro v okolí Boskovic a jde přesně mojim směrem, tak snad dorazí a nerozpadne se. Jinak zatím jen trochu poprchává ze zelených odrazů.
Naše jádro se pomalu vzdaluje, ale ještě pořád prší. Byla jsem venku, zmokla jsem :-) Ve srážkoměru za tu chvilku 15 mm! Díky, Bože a Přírodo! Půda tohle pobrat stihne, kolem našeho tedy. Máme udělaných pár malých swailů... na takovej krátkej vydatnej liják je to ideální, voda zůstane v nich :-)
Tak bohužel, už se to rozpadlo Ale nevadí, teď aspoň krásně silně prší a ještě nějakou dobu pršet bude + blesková show byla taky supr, z dálky šli mnohdy vidět pěkně mezimračné blesky.
Kokos342 To vypadá dobře.. Jen by to chtělo, aby to celé bylo vysunuté trochu víc k východu.. Což se může do zítra večer klidně ještě změnit.. Urychlení nebo zpomalení vlnící se fronty oproti výpočtům dva dny před situací se děje celkem často..
Někdy včera jsem tady v diskusi četl, že budou v pondělí parádní bouřky. Ty podmínky vypadaly opravdu dost dobře. Dneska už je tam ale nulový CAPE, všechno se to klasicky smazalo
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.