Diskuse o počasí Bouřky od 10.7. do 14.7. 2023
Jo jo, červenec vypadá jako dost nadějně s tím suchem... ve výhledu po 200 h žádné smysluplné srážky.. všechno kolem dokola. Jeden den přechod fronty a pak týden s tlakovou výší, to je hodně reálné.. jsem zvědavý kam až se to suché období protáhne... vypadá to na dost dlouho.. Bohužel, ani voda, bouřky nic.. nejsušší byl červenec 2013 s 8,3 mm... bouřkově má taky červenec náběh na jeden z nejslabších...
Stejně je to vtipné, cca 14 posledních dní má ve výhledech gfs pro jv asi 50 mm.. a dneškem to končí s výsledkem 2,2 mm
Může mi prosím někdo nejak popsat co je za touto meteorologickou situaci chudou na srážky? Jihozápadní proudění by mělo být vlhké ne?
Tak dnes nás chytlo to pásmo bouřek, takže úhrn kolem 40mm. Do toho ještě kroupy, takže pěkný hnus. Škody tedy zatím, na rozdíl od předchozích třech let, minimální. Závidím těm, kterým se bouřky vyhýbají. Vypadá to, že budou otravovat i nadále. Zatím se to počasí hodně mění. Každé 2-3 dny fronta. Tak snad aspoň srpen bude konečně trochu stabilnější.
Ve středních Čechách to naskočilo víc než včera
To teda, to je překvapení.
Teď hlavně se prosím trefit a nerozpadnout, ale to je asi nemožné.
Ta buňka má úplně jiný směr na mě. Už dokonce blýská, tak jsem zvědavý, jak dlouho vydrží. To je překvapení.
No, buďte v ČR spokojení s tím, co tam momentálně je, tady už to jede, u Šibeniku a Grebaštice to jede, požár jak kráva, obloha do hněda, jadranská magistrála stojí a údajně na ní místy hoří i asfalt, hoří tam i pár domů s apartmány, mám na baráku dvě rodiny z Čech, co tu zůstaly stát, tak jsem je pozval, vypadá to blbě, je tam už prý asi 200 požárníků. pět letadel a stejně se nedaří, jestli máte někoho na cestě, tak mu dejte vědět..vzniklo to docela rychle, navíc teprve přicházejí největší vedra a to od pondělí cca do čtvrtka, okolo těch +40.. no očekává se , že požárů bude víc.. tak se mějte..
https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-pogledaj...
tady nějaká videa https://www.index.hr/vijesti/clanak/strasan-pozar-...
Očekával jsem vše, ale že mě dnes trefí bouřka, to ne.
Na to, jak málo energie je, tak hřmělo pěkně.
Vypadalo to, že to opět zdechne, ale stále hřmí a zachytil jsem i malý blesk.
Každá kapka se počítá.
Už začíná lejt a krásně zadunělo. Wow.
Nádhera, taková slabší bouřka přímo u mě.
Náraz 38 km/h, třikrát zadunělo a dohromady 5 blesků. Blesky zachytit nešly, spíše to blikalo v oblacích, ale i tak to bylo krásné nečekané překvapení.
A to nejdůležitější - zatím mám 1.3 mm, každý mm se počítá.
Dalo by se říci, taková repetice 25. března.
Edit: Opět zadunělo, asi to prý ještě neslábne.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.