Peter Sedlák 1 Dnešní ráno mě hodně překvapilo. Nikdo na severu Čech nečekal ani přeháňku a oni zde byly dokonce bouřky. Nutno podotknout že jich na severu bylo více než na jihu kde byla výstraha. Po delší době tedy překvapivé bouřky, které nečekal nikdo .
Další 100 % úspěšné obejítí bouřek je za námi.. ta animace je neuvěřitelná. Jak vzniknou za mnou, jdou na sv, a kousek dál zase k jv ale tak aby mě tak akorát obešly... to je pecka fakt chci se smát a zároveň brečet...
Peter Sedlák 1 No Morava toho zatím už moc netvoří, teď jedna bouřka, která zřejmě prchne na Slovensko. Uvidíme co se bude dít. Na Ostravsku a ve východních Beskydech místy prolilo dost. Tady od 2 do 10 mm.
Predators2 Jak kde. Tady to ráno obešlo kousek JV. Nic z toho nebylo. Z odpolední pidi přeháňky, co šla kolem KH, taky ani kapka. Zatím tedy beze změny
ludvicek igor127 Dokonce Žabovřesky už hranici +30°C ve 14:50 překonaly jak ukazuje snímek z web. kamery. Dneska je skutečně venku pěkné vedro, ale pocitově je to výrazně lepší jak včera. Jinými slovy teploty nad +30°C pokračují i nadále. Aspoň lehce proufoklo.
Dneska se nic nevytvoří, protože je suchý vzduch. Je to dost o lokálnosti, protože východně se to tvoří z ranní vlhkosti. Proč né třeba na Hodonínsku je záhadou i pro mě. Ráno tam pěkně sprchlo, tak by tam mohlo být pěkně provlhčení ovzduší. Něco tomu háže kudlu do zad.
To pondělí vypadá zatím suprově. GFS tam přes celou ČR kreslí přechod nějaké MCS kolem 20 hodiny večerní. No uvidíme, kolik modelů se s ním do neděle shodne a zda to celé nesmaže.
Tak dnes u nás tedy pršelo ze zelenehého až nažloutlého odrazu 10 minut. to jsou první srážky od začátku měsíce. za náma nasledně vznikly ty silné bouřky.