Tak tady už se od toho poledního průplachu nic většího nevyskytlo, došlo na pár vzdálených bouřek a několikrát sprchlo. Dnešek každopádně stál za to, taková jízda, která tu cca od 11 dopoledne byla, se moc často nevidí.
Tenhle víkend trávím u příbuzných v Praze, jako dneska to tady je jízda. Bylo tu fakt celkem dost bouřek. V Brně naopak dneska vše šlo spíše na jih přes Modřice.
Ta jedna buňka byla podle mě slabší supercela. Pozoroval jsem jí a vizuálně vypadala celkem dramaticky, ale německý radar nic nezachytil, z mé pozice nebyl vidět wall-cloud, nicméně mi to připadalo jako outbreak. Dnes hřmělo kolem dokola celý den... Něco takového nepomatuji...
Co ten hydrák udělal, že vydal výstrahu? Asi relativně vyšší CAPE*SHEAR...
slabší/částečná/nevýrazná (Low Topped) supercela podle mého názoru v čase 18:40 SELČ SZ od Prahy, zdroj: radar.bourky.cz
Nás to ani neobešlo, nebylo co, zase všechno šlo tradičně stejnou cestou. Musím říct,že už jsem trochu na...... , protože nepršelo už celkem dlouho a ve výhledu jsou jen vedra a sem tam bouřky. Tak to nevím no
Na těchto fotkách z webkamery Praha Libuš je dle mého vidět mini - pseudo wall cloud v levé části. Všimněte si hlavně toho posledního snímku. Tam sedí minimálně ten tvar celkem dost, ale ty rozměry jsou malé. Podle mě šlo o opravdu mini pseudosupercelu.