V.T.N. v.v.v.a.
Určitě jste si lámali hlavu co to znamená. Je to zkratka Výšková Tlaková Níže ve vyšších vrstvách atmosféry. To nás teď do asi soboty čeká. Místy přeháňky a k tomu oj. bouřky. Níc zásadního nás sice nečeká, ale nějakou paškudu to vyvést může, protože tyhle níže bývají nevyzpytatelné.
Podle modelů, ale nic hrozného asi nebude. Jedině až po tom slunovratu se chystá nějaké divoké počasí. No uvidíme.
Diskuse o počasí Výšková tlaková níže + bouřky od 13.6. do 18.6.
To nic moc nebude.
Sice přes ČR a sem něco jde ale pár výbojů max.
No. Severovýchod a dál cape a tady chciplotiny s dírami.
Ještě bude šancí dost.
Alespoň něco, když už je takové nudné počasí. Po víkendu to budou určitě pořádné buřiny, když budou ty tropy.
No počkat, já si říkal, že tam je nějak černo, ještě že jsem konečně doma. Že by sem došlo něco od severu?
Jinak radarové odrazy mi připomínají spíše zimu.
Já si teď užívám příjemné teploty kolem 20°C, teď na večer po dešti (1.6 mm do sbírky ) máme sotva 15°C. Ráno tady padlo 5.2°C, což je celkem málo no. Ale jinak pro mě ideální teploty pro běh v přírodě a za týden šup do bazénu. Mezitím se připravím na ty pěkné buřiny, tak snad budou už ty mrchy.
Ondráš*
Tak tady na Frýdlantskem výběžku vůbec nepršelo nic nevím kde co jsem koukal tak to naskočilo až za Libercem už u Mladé Boleslavi na severu Čech žádný srážky nebyly ani bouřka všechny srážky co měli od středy být vymazali nám tady nepršelo už 15 dní za červen 0mm a za květen 11mm
Eštofekš jede. Dvojky pro tornáda, jinak jedničky pro vydatné deště a kroupy. ČR jen 15% a to jen půlka. Tady už govnos. Maďar úplně v díře.
No zítra to max 5 výbojků na přeháňce.
Tak příští týden už se čekají tropické teploty (letos poprvé), takže logicky výrazně vzroste nebezpečí silných bouřek.
Dnes bude přeháněk málo, ale zítra už vzroste vlhkost a s tím výrazně přibude přeháněk a i bouřek. Ale díky nižším teplotám (a CAPE) nebudou silné (snad kromě pomalejšího pohybu, díky kterému mohou přinést výjimečně úhrny kolem 20 mm).
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.