Valep U nás se to také celé odehrálo pár km na východ, nás chytnul jen koneček, ale musí to tam být síla, pravděpodobně tam vznikala supercela a tolik CG blesků po celém obzoru jsem dlouho neviděl
Zajímavé, okolo 12.50 hodin bylo slyšet ze všech stran hřmění, pozavíral jsem okna a na radaru sledoval příchod bouřky. Radar detekoval blesky, ale žádné nebylo vidět a už ani nebylo slyšet hřmění, okolo 13.10 začalo drobně pršet, potom prudké poryvy větru a silný slejvák.Nyní již po dešti, svěží vzdoušek a mírný vítr.
palma Nejsilnější bouřky a i SC jsou tam, kde prý být neměly..Tak asi tak no.. A pro celou jižní skoro polovinu ČR jsou zatím liché uplně všechny výstrahy... Je tam úplně čisto.. zatím..
swan1 Jestli narazíš na můj odhad, tak mi to zatím vychází na 99%. SC jsou spíš v Pardubickém kraji, ta středočeská "Multicela" na východ od Prahy potvrzení na SC myslím neměla. Večer to chytne hodně ještě východ republiky. Je málo hodin.
swan1 Jak ČHMÚ publikovalo mapu úhrnu za červen, tak to moje milované Brno mělo nejméně z Moravy.
Když máme ten nový měsíc, tak snad se dneska více zadaří, ale stále jasno a 34°C. Už je to na padnutí to vedro, které tady je.
No tak se modlím aby něco došlo. Jinak to, jak se to celé vždy Brnu vyhne nemá obdoby asi ty indiánské tanečky od palmy mají nějaký účinek, ale asi ten špatný ...
Negan Gratuluju vám mnohokrát. Schytal jste do toho supercelu, tady v Mostě jsem ji neviděl už 7 let. Zase jen bouřečka a to je všechno. Už máte mnohem lepší sezónu než my. A tromba ne, wallcloud