Ty bouřky na pomezí středních a jižních Čech zanikají, přesně podle očekávání, tady bude jen déšť, naštěstí se zmírnilo sucho na SZ, uvidíme, jak dlouho to vydrží.
Jinak já aktuálně na noc v Březnici, chčije tu a chčije, duní to opodál někde.. Mám výhled směr Rožmitál, úplně vpravo zamlžený, brdský Třemšín.. U nás doma taky chčije, Otava i Vltava, ale hlavně Blanice, Volyňka, všechno mé milované řeky, kam chodím na pstruhy a lipany , budou dneska hodně divoké...
Teda, v Praze to může být teď docela mazec, mám výhled tím směrem a duní to tam odtad moc pěkně, něco jsem vyfotil, nicméně čekám, zda to dál poroste, tak jestli to bude znatelnější, temnota se tam válí..
U nás to teď hodně zesiluje a dokonce se čím dál západněji vyskytují i výboje.. Dalo se čekat, že Šumava si tu ,,svou,, část komplexu stáhne i na své západnější hřbety...
Tak to máme u nás a je to výživný. Dorazila temná opona, vítr skoro žádný, kroupy nejsou, ale ten vodopád, jaký tu už čtvrt hodiny máme, to je něco. Blesků přiměřené množství a pouze CC.
swan1 Šumava je zachráněná, tohle už přívalovou povodeň nezpůsobí. Dnes je zatím max. 2 SPA nejhorší scénáře nevyšly, ale je jasný, že každý se hodně bál.