Diskuse o počasí Silné bouřky a vydatnejsi srážky 27.6 - 29.6.2022
Ondris
Sem se tomu nechce. Rozdíl v predikovaných srážkách vs realita je neuvěřitelně vysoký. Nepamatuju, kdy tu naprosledy nastal opravdu nějaký extrém - z posledních třeba 20-30 předpovědí pro něco výjimečného z toho byl párkrát nějaký nadprůměr, ale nikdy to, co je v předpovědi. Většinou to skončí mírně východně
Ale aspoň, že zapršelo, pořád dobrý, srážky na červen nadstandardní. Ale o třeba 30-50 %, ne o 200-300 %, na co byla předpověď a podmínky.
I momentální výstraha ČHMÚ nedává logiku. Budou to muset aktualizovat a posunout o něco k východu.
Oni asi nechají oranžový stupeň pro část středních Čech a severních Čech, ale někde od jižních po Vysočinu a východní Čechy dají extrémní bouřky.
Západ a SZ bude opět žlutý a může tam být něco odpoledne, ale pak už ne.
No tak mi bylo řečeno, že i v okolí Brna budou dneska poměrně výborné podmínky na bouřky z, takže mám čekat i zde silnější bouřky. Ta oblačnost v Čechách to bude limitovat, takže se to posouvá výstup od výstupu na východ.
Jinak ten sušší vzduch se bude projevovat spíše na krajním východě.
Martin Šimon
Kde prosím najdu automat Estofexu? Díky.
No to jsem na dnesek zvedavej...kazdej model ukazuje neco jinyho
ICON EU to haze do Z poloviny Cech vc. S Cech
ICON DE to haze do V poloviny Cech bez S Cech
GFS haze nejvetsi bomby pro STR Cechy a hlavne na S Cech
a Estofex je v klidu, protoze jde o CR...
Zajimave, jak moc se modely lisi, kdyz jde o situaci jen na nasledujicich 12h
Rarach
Novej ICON DE to posunul o neco na V, takze kresli pekla i pro S Cechy, ale az pozde vecer a zacatkem noci...
Ja verim, ze dnes CR (hlavne Cechy) cekaj sileny masakry (velmi silne bourky a vydatne srazky), ale nikdo poradne nevi, kudy to pujde, coz je zajimave, kdyz jde o situaci behem nasledujicich pouhych 12h...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.