Tomamir Ten hlavní pás má už danou oblast z hlediska podmínek, akorát si ho pořád můžeš posunout a nasměrovat o několik desítek km sem tam, takže asi tak
V noci pršelo pěkně, ty další srážky už by měly jít trochu východněji. Nebo možná půjde o stejnou oblast, ale vyšší úhrny z nejsilnějších bouřek se posunou k východu.
Nejlepší podmínky na tvorbu supercel budou večer na východě Čech. Tuhle mapu jsem dřív sledoval a tuším v té červené oblasti jsou podmínky velice nadstandardní. Výskyt supercely dnes je prakticky jistý... V předchozím čase je ta oblast větší, ale nižší pravděpodobnost.
tak jsem na dnešek hodně zvědavej..většina modelů udává střed Čech..pár SZ..modely hodně ubrali..jen aby to nebylo zase zklamání jako vždy.. (hlavně ty výstrahy)
JUGOCV CHMI za chvíli vydá výstrahu na extrémně silné bouřky pro pás od J po SV Čechy. Na SZ to podle mě bude podobné jako včera čili nějaký ten déšť a sem tam možná ojedinělý blesk v rámci umírajícího MCS.
v naší oblasti budu rád za jakýkoliv déšť.. to včerejší MCS bylo zklamání..chviličku kolem 1.30 slabounce pršelo, ale to je vše.. za chvilku při jakýmkolikv dešti budeme otvírat flašku
Tak na tohle jsem tedy zvědavý. První polovina se naplnila. Je tam ojediněle a to vyšlo bez zbytku. Ale měli by si opravit chybu v textu. Úhrn znám, ale úkrn?
JUGOCV Dneska to bude podobné, nakrmí se jih a východ od Prahy a jak píše Ondra83, možná tu nebude už vůbec nic. Aktuálně Praha stále deka jako v listopadu, 19°C a vlhkost 90%.