V 1 a ve 2 ráno dvě přímé bouřky které vydržely dlouho... Rány jako prase ošklivý blesky, každý se uzemnil...?? No úplně výborný náhrada za včerejšek výborný fakt sem se skoro bál ?
Zase ani kapka, to už je zoufalství. Toky na úrovni sucha , tráva vypalena a ovoce suchém padá. Naděje na déšť žádná. Moravská Sahara se opět projevuje. Při představě dalšího tropického dne je mi už teď zle.
Tady mě to ve 4 vzbudilo od Rakouska černo,blýskavice,zvedl se ,ale Pálava to stáhla bokem,spadlo pár kapek,trochu se ochladilo,ještě,že včera v noci napršelo 12 mm,ale i tak je tu sucho.
Hurec Výstrahy pro východ Moravy jsou vždy mimo. Snad dnes ráno zruší nesmyslnou výstrahu pro východ před bourkami a dají výstrahu před požáry a vysokými teplotami
Tady paráda.. Bleskově asi nejlepší bouřka co jsem zažil, na projevy třeba oproti bouřce z 29.6. slabý odvar. Srážkově 30,4 mm. Odpoledne rozepíšu víc.
A u nás standardně ani kapka. To ne tedy studená fronta jak z učebnice, opravdu. Opět jsme dopadli nejhůř, jak to šlo, ale nyní z opačné strany, šíleným vedrem a suchem... Ještě by se mohlo projasnit a oteplit, aby to mělo úroveň...
Tak v Brně celkem zalito, ale chvála Bohu, bylo to relativně slabé, taková letní normálka. Byli jsme na okraji té největší výstrahy, takže jisté obavy jsem měl, ale byla to spíš "bouře ve sklenici vody".